Öne Çıkanlar kenan ışık kısa film mani yer altı otoparkı manisa belediye başkan adayları manisa aile hekimleri derneği

(Özel Haber) Çocuklar Derslerine Drama Eğitimiyle Konsantre Olacak
Manisa’da Yunusemre Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslarda drama eğitimi gören çocukların hem üretkenlikleri artıyor hem de derslerine daha iyi konsantre oluyor.

Manisa Yunusemre Halk Eğitim Merkezi, Yunusemre Belediyesi’yle ortaklaşa Yunusemre Belediyesi Muradiye Sosyal Tesisleri’nde bulunan dersliklerde Drama Kursu açtı. Kurslarda ilk etapta 7-12 yaş arası çocuklara eğitim veriliyor.
Manisa’da ilk defa düzenlenen drama eğitimleri kapsamında, ilköğretim öğrencileri derslerde hem eğleniyor hem de üretkenliklerini arttırıyor. Yaratıcı Drama Derslerinde öğrenciler; doğaçlama tiyatro gösterileri sunuyor, kendilerine verilen bir şiiri tamamlayarak kelime dağarcıklarını geliştiriyor. Bazen de öğrenciler çeşitli figürlerle dans ederek oldukları yerde buz kesiliyor. Aralarından bir öğrenci ise arkadaşlarının durdukları pozisyonları değerlendirerek yorumluyor. Bu sayede öğrencilerin kendilerini ve çevresel olayları ifade etmelerinin geliştirilmesi hedefleniyor.
ZİHİNLER AÇILIYOR, KELİME DAĞARCIĞI GELİŞİYOR, ÖZGÜVEN AŞILANIYOR

Dersler hakkında bilgi veren Yaratıcı Drama Eğitmeni Edebiyat Öğretmeni Berrin Bakır Marangoz, "Drama aslında Latin kökenli bir ders. Ancak bizim çok eski tarihimizden beri sessiz oyunculuğa dayalı bir eğitim tarzı. Oyunla öğrenme olarak da geçiyor. Son zamanlarda ise eğitimde oyunla öğrenme şeklinde yer alıyor. Dramada çocuğun bazı dersleri ya da yaşamla ilgili, doğayla ilgili, dünyayla ilgili, bilimle ilgili bütün bilgileri oyunla öğrenmesi sağlanıyor. Çocuklar derste sürekli bir oyun halindeler. İlk aşamada ısınmayla başlıyoruz drama derslerine. Öncelikle çocuğun bedensel olarak ısınmasını sağlıyoruz. Bazen bir imge düşünebiliyor. Zihnini hazırlıyor. Bazen de vücudunu oyunlarla derse hazırlayabiliyor. Daha sonraki aşamada ise doğaçlamaya geçiyoruz. Doğaçlamada ise bazen öykü bazen masal anlatıyoruz. Bazen de bir tane olayı alıp söylüyoruz. Şiiri okuyup yarıda bırakıyoruz. Çocuktan tamamlamasını istiyoruz. Kalanını tamamlamak kelime dağarcığını gelişmesini sağlıyor. Doğaçlama aşamasından sonra ise bir şeyleri canlandırma aşamasına geçiyoruz. Programlanmış tiyatro metinleriyle, bazen de kendi yazdıkları bir oyunla canlandırma aşamasına geçiyorlar. En son aşama olarak da rahatlamaya geçiyoruz. Bu aşamada ise dersin sonunda bütün yapılan çalışmanın değerlendirilmesi, aynı zamanda zihninin rahatlatılmasıyla dersi bitiriyoruz" dedi.

"HEM ANLATMAYI, HEM KENDİLERİNİ DOĞRU İFADE ETMEYİ ÖĞRENİYORLAR"
Verdiği eğitimle ilgili açıklamalarda bulunan Masal Anlatıcısı Drama Eğitmeni ve Edebiyat Öğretmeni Didem Köktaş da, öğrencilerin masal dinleyerek ve masal anlatarak hayal kurmalarını empati yapmalarını öğretmeyi hedeflediklerini belirterek, "Kendileri kendi masallarını anlattığı gibi dünya masallarını, Türk masallarını öğreniyorlar. Hem anlatmayı öğreniyorlar hem de kendilerini doğru ifade ederek hayal güçlerini pekiştiriyorlar. Müzik aletleri ve ritimler her zaman işe yarıyor. Hem onların kullanmasını sağlıyoruz hem de masala biraz ruh katıyoruz. Ses onların dikkatlerini çekmek için önemli. Bu sayede öğrencilerin hem masala hem de ileriki yaşamlarında derslere ve çevresel faktörlere daha iyi konsantre olması hedefleniyor" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel