Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA ŞEHRİN KARAKTERİ

Geleceğin Bilişimcileri Manisa’da Yetişiyor
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş tarafından başlatılan Kodla Manisa Projesinin Şehzadeler Atölyesi düzenlenen törenle açıldı. Türkiye’de sadece Manisa’da uygulanan proje ile ortaokul 5 ve 6’ncı sınıf öğrencileri kendi hazırladıkları bilgisayar programları ve oyunlarıyla kendilerini geleceğe hazırlıyor.
Kodla Manisa Projesinin Atölyesi Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün bulunduğu binada açıldı.
Açılışa Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Manisa Müftüsü Sinan Cihan, Şehzadeler Belediye Başkanvekili Ali Özyiğit, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği (MESKOP) Başkanı Recep Çınar, Manisa OSB Başkan Danışmanı Nihat Akyol, daire müdürleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu Kodla Manisa Projesini ilk duyduklarından kendilerinin de proje hakkında bir fikir sahibi olmadıklarını belirterek, “Kodlama atölyesi nedir? Açıkçası ilk kaymakamlığımıza talimat verildiğinde bizim de kodlama atölyesi hakkında bilgimiz yoktu. Valilikte yapılan bir sunumda Obama’nın ağzından ‘Herkesin bir kodu olmalı’ cümlesini duyduğumuzda hakikaten bu işin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha anlamış olduk. Kuruluşundan bugüne kadar kodlamada benim öğrendiğim bir cümle var. Bilgisayar dünyasında ya seyirci olacaksınız ya oyun kurucu olacaksınız. Bugün burada açılışını yapacağımız kodlama atölyesi bizim oyun kurucusu olma girişimimizin başlangıcı. Bunu nereden anlıyoruz. PETKİM tesisimiz var şuanda Türkiye’nin farklı yerlerine dağıtım yapan bir şirket. PETKİM tesisi özelleştirildiğinde devletin satış rakamı 4,5 milyar dolardı. 40 yıllık birikimi, 7 bin çalışanını ve bu kadar eski bir firmayı biz 4,5 milyar dolara sattık. Bu yılın içerisinde daha dün icat edilen Whatsapp 20 milyar dolara satıldı. Demek ki bizim yıların birikimimizden çok daha değerli bir kuruluş Whatsapp. İşte bugün açılışını yapacağımız kodlama atölyesinde yetiştireceğimiz çocuklar geleceğin bilişimine hizmet edecek çocuklar olacak.” dedi.
70 BİN TL’YE MAL OLDU
Kaymakam Çorumluoğlu konuşmasının devamında katkılarını esirgemeyen Şehzadeler Belediyesine, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliğine, Şehir Hastanesini yapan YDA firmasına, OSB’ye ve hayırseverlere de katkılarından dolayı teşekkür ederek 70 bin TL değerindeki atölyenin hayırseverlerin katkılarıyla yapıldığını açıkladı.
"ÖNCÜLÜK YAPIYORUZ"
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise Kodla Manisa Projesinin diğer projelerinden daha fazla ön plana çıkmasının kendilerini mutlu ettiğini ancak diğer önemli projelerinin de unutulmaması gerektiğini söyledi. Vali Bektaş şunları söyledi:
“Manisa, büyükşehir olduktan sonra valiliklere verilen kaba işler, altyapı işleri daha çok büyükşehir belediyelerine geçmiş oldu. Biz de daha ince işlerle uğraşma fırsatı bulma durumunda kaldık ve oturduk, yaptığımız işin hakkını vermeye çalıştık. Bir dizi proje önümüze çıktı. Bunlardan bir tanesi de kodlama projesi. Kodlama mantığı, analitik düşünce mantığına öğrencilerimizi kavuşturmamız gerekiyor. Dünyanın gittiği bir yer var bizim de oraya gitmemiz gerekiyor. İşin üzücü tarafı bunu bizim yapıyor olması. Bunu Milli Eğitim Bakanlığımızın yapması gerekiyordu. Milli Eğitim Bakanlığımız da yapacak hazırlanıyor ama henüz bu kapasitede bu işe eğilme fırsatını bulabilmiş değil. Biz burada hem bir öncülük yapıyoruz hem farkındalık oluşturuyoruz hem de çocuklarımızın daha fazla vakit kaybetmelerini önlemeye çalışıyoruz. Bu sene kodlama mantığına kavuşturmaya başardığımız çocuklarımız bu yılın 5’inci ve 6’ncı sınıf öğrencileri. Lise sona kadar ve daha önce bu okullarda okuyan öğrencilerimiz bu imkandan mahrumlar. Bu sene 4’üncü sınıfa giden çocuklarımız seneye bu imkandan yaralanacaklar. Manisa dışında 5’inci ve 6’ncı sınıfa giden çocuklarımız da bu sene bu imkandan mahrumlar. Bu beni çok rahatsız eden bir durum onun için söylemek istiyorum. Çünkü biz toplam kalite peşinde olmalıyız. Bir kısım mevzi kaliteler, küçük kaliteler, küçük başarılar bizi mutlu etmemeli. Biz ülke olarak, millet olarak bir bütün olarak bir yere yönelip belli başarılara ulaşmamız lazım.”
Vali Bektaş konuşmasının son kısmında internet kafelerde veya bilgisayar başında saatlerini boşa harcayan gençlere hodri meydan diyerek, “Bakalım bizim 5’inci sınıf çocuklarımız kadar bilgisayarın hakkından gelebiliyor musunuz? Görüşelim, meydan okuyorum, onları davet ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Kodla Manisa Şehzadeler Atölyesinin açılışı gerçekleştirildi. Kodlama Atölyesinde öğrencilerle sohbet eden Vali Bektaş öğrencilerin hazırladıkları oyunlar ve programları dikkatle dinleyerek başarılar diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel