Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA ŞEHRİN KARAKTERİ

Soma Davası’nın 11. duruşması yarın başlıyor
Soma Davası 11. duruşması 24 Ağustos 2016 günü yapılan 10. oturumun sonunda 262 sayfadan oluşan bilirkişi raporunun okunmasının ardından yarın saat 09.00’da Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde başlayacak.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Aytaç Ballı’nın, yarın başlayacak duruşmada ilk olarak bilirkişi raporu hakkında taraftarın beyanını alması bekleniyor.
Konu hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ve Soma davası mahkeme sürecini başından bu yana aralıksız takip eden Manisa Baro Başkanı Avukat Ali Arslan, “Yarın duruşma başladığında bilirkişi raporu hakkındaki tarafların beyanları alınacak. Tarafların bu beyanları alındıktan sonra mahkeme bilirkişi raporu ile birlikte bir karar verecek. Yani ek rapor alıp almama konusunda. İşlemler bu şekilde devam edecek" dedi.
Artık sona yaklaşıyoruz

Mahkemenin artık sonuna yaklaşıldığını ifade eden Arslan, “Mahkemenin ne zaman biteceğini bilemiyoruz. Mahkeme heyeti bu işin önü açık diyor 1 veya 2 günde biter demiyor. Bu beyanları aldıktan sonra artık mahkeme karar verecek. Ek rapor yada kendine göre eksikler varsa onları tamamlama konusunda. Ancak iş rapora gitmezse sona doğru geliyoruz. Bu celsede bitmesini beklemiyoruz tabi ki, çünkü raporlar konusunda bir karar verecek. Karar verdikten sonra eğer rapora gitmezse taraflara savcı iddianamesini okuyacak, esas hakkındaki beyanlarını sunacak. Ondan sonra da müdahil vekilleri ve sanıklara da savunma hakkı verecek gibi duruyor. Çarşamba günü başlayacak olan 11. duruşmanın Cuma günü sona erer mi hakimin durumunu bilemiyoruz bu defa” dedi.
Soma davası hakkında

Manisa’nın Soma ilçesi Eynez mevkisinde Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından işletilen ocakta, 13 Mayıs 2014 tarihinde saat 15.00 sıralarında başlayan yangında, 420 metre derinlik ve 3.5 kilometre uzunluğundaki galeriler dumanla dolmuş, faciada 301 madenci hayatını kaybetmiş, 162 işçi kurtarılmıştı.

İstenen ceza
Davada, tutuklu sanıklar Can Gürkan, Ramazan Doğru, Akın Çelik, İsmail Adalı, Ertan Ersoy, Mehmet Ali Günay Çelik ile 5’inci duruşma sonunda yargılanmalarına tutuksuz devam edilmesine karar verilen vardiya amirleri Yasin Kurnaz ve Hilmi Kazık, "olası kastla öldürme" suçundan 301 kez 20 yıldan 25 yıla, "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçundan 162 kez 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istemiyle yargılanıyor. Tutuksuz 38 sanık hakkında ise "taksirle birden fazla kişinin ölümüyle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis isteniyor. Bunlardan 25’i hakkında da bu suçları "bilinçli taksirle" işledikleri gerekçesiyle aynı aralıktaki ceza süresinin, üçte birden yarısına kadar artırılarak uygulanması talep ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel