Öne Çıkanlar yunusemre mısırdaki idam kararları nurullah savaş recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu

Eş katiline Özgecan tarifesi!
 Muğla’da 13 Eylül 2013 tarihinde Sakar Tepe mevkiinde bulunan seyir terasında araba içinde boşanmak üzere olduğu eşi Sedef Berberoğlu ile yanında bulunan Abdullah Tekin'i öldüren katil zanlısı Lütfi Sefa Berberoğlu, planlayarak ve tasarlayarak cinayet işlemek suçundan bir kez ağırlaştırılmış müebbet, bir kez müebbet ve 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Muğla’da 2013 yılında boşanmak üzere olduğu eşini ve yanında bulunan bir kişiyi kasten ve tasarlayarak öldürmek suçundan Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan katil zanlısı Lütfi Sefa Berberoğlu, ömür boyu hapis cezası aldı. İki yıldan bu yana Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasında acılı anne Gülender Kan’ı Kadın Cinayetlerini Durduracağız üyeleri yalnız bırakmadı. Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme heyeti 13 Eylül 2013 tarihinde gece saatlerinde meydana gelen olayda Lütfi Sefa Berberoğlu park halindeki otomobil içerisinde boşanmak üzere olduğu eşi Sedef Berberoğlu’nu öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet, aynı araç içinde bulunan Abdullah T.’yi öldürmekten müebbet, araç içinde bulunan ve saldırıdan yara almadan kurtulan Okan D.’yi öldürmeye teşebbüs etmekten 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. Meydana gelen olayla ilgili olarak mahkeme heyeti Lütfi Sefa Berberoğlu’nu olayı planlayarak ve tasarlayarak işlediği gerekçesi ile herhangi bir indirim uygulamadı.

Mahkemenin kararı ile birlikte duruma salonundan çıkan Sedef Berberoğlu’nun annesi Gülender Kan, “Kızımın katili hak ettiği cezaya çarptırıldı. Artık kızımdan kalan evladımı rahatlıkla büyütebilirim. Bundan sonra tüm çabamı bunun için harcayacağım. Kızımı kaybettim ama ondan bana melek gibi bir yavrum kaldı. Adalet yerini buldu. Bundan sonra rahat uyuyacağım. Katiller en ağır cezayı alacaklar” dedi.

EMSAL BİR KARAR
Ailenin avukatı Kemal Ertuğrul ise “Sanık hakkında müvekkilimiz Sedef Berberoğlu için tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Abdullah Tekin'i kasten öldürme suçundan müebbet, Okan D. için ise eylemin teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Bu kararın kadına karşı şiddetin Türkiye'de önlenebilmesi yolunda çok önemli bir kilometre taşı olduğuna inanıyorum. Bu kararın da bundan sonra bu ülkede kadına karşı eylem yapmayı düşünen insanlara da bir ders olacağı düşüncesindeyim” diye konuştu.

BEKİR TOSUN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel