Özdağ “Cengiz Ergün’e rağmen Belediye Başkanlarımız çok başarılı “

SİYASET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç Dr. Selçuk Özdağ Manisa'da AK Parti'li Belediye Başkanlarıyla istişare toplantısı yaptı. Toplantıya AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan ve AK Parti Manisa Milletvekilleri de eşlik etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, partisinin 1 Kasım genel seçimlerinden başarıyla çıktığını belirterek, sıradaki hedeflerinin Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak olduğunu söyledi.

"Bundan sonraki hedefimiz Manisa'da ne kadar yarım kalmış yatırım varsa bunları tamamlamak" diyen Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü "Göletler, barajlar, üniversite, fakülte, hızlı tren bunların hepsini tamamlayacağız. Artık 2019'a hazırlanıyoruz. Manisa'da Büyükşehir'i de alacağız. Manisa'ya güveniyoruz" 

Çalışmaları gözden geçirmek amacıyla bir araya geldiklerine işaret eden Özdağ, şöyle konuştu:

"Büyükşehir Belediyeler Yasası'nın aksayan yönlerini zaman içerisinde tespit ettik. Sayın Başbakan'ımız konuya vakıf. Buradaki son görüşleri de Sayın Başbakan'ımıza aktaracağız. Ardından yeni bir kanun tasarısıyla Meclis'e gelmiş olacağız. Önemli bir konu. Çünkü belediyeler parayla hizmet ederler. Belediyelerin bugün yüzde 40'lık kesintileri var. Bu kesinti büyükşehirlere aktarılıyor. Büyükşehir bir yandan parayı alıyor bir yandan da hizmeti aksatıyor. O zaman da vatandaş bu işte faturayı ilçe belediyelerine kesiyor. Kanunu anlatsak da vatandaş diyor ki ben kanuna bakmam hizmete bakarım." 

Özdağ, Manisa'da AK Parti'den seçilerek görev yapan belediye başkanlarının, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün engellemeleriyle karşı karşıya kaldığını ifade ederek, "Sayın Cengiz Ergün’ün engellemelerine, zaman zaman hukuk dışı veya keyfi uygulamalarına rağmen arkadaşlarımız büyük hizmetler yaptılar" dedi.

Özdağ, Soma Organize Sanayi Bölgesi için kamulaştırma bedelinin aktarıldığını, işlemlere başlandığını, firmalarla görüşmelerin de devam ettiğini bildirdi. 

Doğrudan ve dolaylı olarak 3 bin kişinin çalışacağı bölgenin, birkaç ay içinde tamamlanarak fabrika yatırımlarına açılmasını planladıklarını aktaran Özdağ, "Soma Organize Sanayi Bölgesi ile ilçede iş çeşitliliğini oluşturmuş olacağız. Oradaki insanlar kömüre mahkum olmayacak" dedi.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.