TELAŞ YAPMAYIN UYARISI GELDİ!

MANİSA

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, Maliye Bakanlığı'nı son zamlardan sonra şu sözlerle eleştirdi: "Vergi oranlarında telaşa neden olacak bir bütçemiz yok. Bütçe ağının milli gelire oranına göre artış gereksiz" dedi. Son günlerde yapılan zam ve vergi artışlarından dolayı çıkan haberlerden dolayı vatandaş oldukça kaygılandı. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, yaptığı açıklamada 'Vergi oranlarında telaşa gerek yok' dedi.

 Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, 2018-2020 Orta Vadeli Programı (OVP) değerlendirdi. OVP'nin Türkiye'nin potansiyeline göre hedef koyan bir program olduğunu dile getiren Ertem, yaptığı açıklamada, "OVP'de popülizm yok, kamu maliyesinden ödün verilmedi" diye konuştu.

Ertem yaptığı açıklamada, “OVP’de maliye tarafında gereksiz bir telaş var. Maliye tarafında bu telaşa gerek olmadığını düşünüyorum. (Bütçe açığı/GSYH) şu anda yüzde 2, gerekirse yüzde 3’e gidebilirdi” dedi.
“Bütçe açığı/GSYH oranını illa yüzde 1.6’ya çekeceğiz anlayışı bence gereksiz” diyen Ertem, maliye politikasında başarıyı faiz dışı fazla ve düşük bütçe açığı ile sınırlanmasını doğru bulmadığını belirterek, şöyle konuştu: “Türkiye şu anda GSYH’ya oranla yüzde 2 bütçe açığı ile ek vergiye ihtiyaç kalmaksızın savunma ihtiyaçlarını karşılayabilir. Güvenlik harcamalarının, savunma sanayi harcamalarının giderek arttığı bir ülke. Bu gerekli. Siyasi irade bunu kabul ediyor. Dolayısıyla burada, iktisadi olarak savunma sanayii teknolojinin öncüsüdür. İnsanlık tarihinde böyledir. Burada ciddi teknoloji üreten, savunma sanayii alanına kaydıran bir inovatif alanıdır savunma sanayii."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.