Selendi'de Sel Taşkın Çalışmaları Değerlendirildi

MANİSA

Kaymakamlık toplantı Salonunda Manisa Vali Yardımcısı Sayın H.Volkan Köksal Başkanlığında yapılan toplantıya, Kaymakamımız Sayın Mehmet Can İrdelp, Belediye Başkanı Sayın Vet. Hek. Yasin Dumlupınar, DSİ 2.Bölge Müdürlüğü, Karayolları 2.Bölge Müdürlüğü, MASKİ Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, MASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı A. Ulvi Kaynak, MASKİ Projeler Daire Başkanı Bircan Kaynak, Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Şube Müdürü Güray Karakaya, Manisa Büyük şehir Belediye Başkanlığı kurum yetkilileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Manisa Vali Yardımcısı Sayın H.Volkan Köksal, Selendi ilçe merkezinde 16 Haziran 2018 tarihinde yaşanan çok kuvvetli yağış sonrasında taşkına uğrayan mahallelerdeki durumun tespitinin yapılarak, taşkına sebebiyet verme riski bulunan müdahalelerin önlenmesine yönelik yapılması gerekenlerin belirlenmesi, taşkınlarla ilgili tedbirlerin alınması noktasında taşkınlarda oluşacak can ve mal kayıplarının önüne geçebilmek için bütün kurum ve kuruluşların birlikte önlem alması gerektiğini ifade ederek “Herkes elinden gelen gayreti göstermeli, alınan kararlar uygulanabilir olmalıdır.’’ dedi.

Manisa Vali Yardımcısı Sayın Köksal konuşmasında; taşkın planlamalarının doğru, ayrıntılı, ilgili kurum ve kuruluşlarla koordineli yapılması gerektiğini dile getirdi. Toplantıda kurum ve kuruluş yetkilileri öneri ve görüşlerini aktardı.

Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan toplantıdan sonra Vali Yardımcısı Sayın H.Volkan Köksal, Kaymakamımız Sayın Mehmet Can İrdelp, Toplantıya katılan heyetle birlikte Belediye Başkanlığını ziyaret ederek Belediye Başkanı Sayın Vet. Hek. Yasin Dumlupınar’la da bir süre görüştü.

Vali Yardımcısı Sayın H.Volkan Köksal, Kaymakamımız Sayın Mehmet Can İrdelp, Belediye Başkanı Sayın Vet. Hek. Yasin Dumlupınar ve toplantıya katılan kurum müdürleriyle birlikte Ramazan Bayramında yaşadığımız sel afetinden zarar gören ve ilçe merkezinde bulunan dere yataklarında incelemelerde bulunuldu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.