Maski’den Depolara Çevre Dostu Aydınlatma

MANİSA

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, vatandaşa sağlıklı içme suyu sağlamak amacıyla yenilenen su depolarına güneş enerjisi sistemiyle çalışan aydınlatma çalışması yaptı.MASKİ Genel Müdürlüğü...

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, vatandaşa sağlıklı içme suyu sağlamak amacıyla yenilenen su depolarına güneş enerjisi sistemiyle çalışan aydınlatma çalışması yaptı.
MASKİ Genel Müdürlüğü Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanlığı, Manisa’nın 17 ilçesinde yenilediği 68 adet içme suyu deposunda, hiçbir şekilde elektriğe ihtiyaç duymayan aydınlatma çalışması gerçekleştirdi. Depolara monte edilen güneş enerjili lambalar, gün boyunca lityum bataryalarında depoladıkları enerjiyi gece ışığa çevirerek 12 saat boyunca kesintisiz aydınlatma sağlayabiliyor. Harekete dayalı sensörler yardımıyla yalnızca kullanılacağı zaman güçlü bir ışık vermesiyle de tasarrufa katkıda bulunan lambalarla, gereksiz enerji sarfiyatı ortadan kaldırılıyor.
"ENERJİ TASARRUFUNA ÖNEM VERİYORUZ"
MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, yapılan çalışmayla ilgili bilgi verdi. Koç, “İçme Suları Dairesi Başkanlığımız tarafından il genelinde bakım, onarım ve inşası yapılan 68 adet su deposunun güneş enerjisi ile aydınlatılmasını gerçekleştirdik. Solar enerji sistemleri, artık dünya çapında tercih edilen, çevre ve ekonomi dostu bir sistem. Bu yüzden de gereksiz sarfiyatı ortadan kaldırmak için böyle bir sistem kullanmayı tercih ettik. Lambalarımız hiçbir şekilde elektriğe ihtiyaç duymadan, tamamen güneşten depoladıkları enerjiyle aydınlatma sağlıyor. Büyük ölçüde tasarruf sunan bu gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını, farklı uygulamalarımızda da kullanmak adına çalışmalarımız sürecek. MASKİ olarak enerji tasarrufuna büyük önem veriyoruz” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.