Yerel basına kötü haber

GÜNDEM

Yerel basından "icra ilanları"nın kaldırılmaması için TBMM'de bir dizi ziyarette bulunan TGF Yönetimi, CHP, MHP ve İYİ Parti'den destek bulurken, AK Partili TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ilanların da er geç dijitalleşeceğini söyledi

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) yönetimi TBMM'de partilerin gruplarına ziyaretlerde bulunarak, icra ilanlarının yerel basından kaldırılmasının basının sonu olduğunu bir kez daha dile getirdi.

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti yetkilileriyle çeşitli temaslarda bulundu. Görüşmelerde CHP, MHP ve İYİ Parti yetkilileri “icra ilanları”nın yerel basından kaldırılacak olmasının önlenmesi konusunda gereken desteği vereceklerini belirtirken, son olarak ziyaret edilen AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop, umutlu dolu bir mesaj vermedi.

Şentop, “Adalette nasıl ki UYAP’ı oluşturup bu işi dijitale taşımışsak, medyada bu iş er geç dijitalleşecek. Ne olur? Bu süreyi biraz uzatabiliriz. Ama nereye kadar? Artık zaman gelecek kağıda basılı gazete kalmayacak” diyerek, sadece yerel değil, ulusal dahil tüm gazetelerin tarihten silineceğinin açık açık mesajını verdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.