Konut kredisi çekenlere müjde

EKONOMİ

Ağustosta konut kredisi faizini % 0.99’a çeken kamu bankalarından vatandaşa müjde geldi. Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank eski kredileri de yapılandıracak.

Faiz indiriminden önce konut kredisi çekenlere müjde geldi. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ağustosta yaptıkları faiz indirimlerinin ardından, daha yüksek faizlerle konut kredisi kullanmış olan müşterilerinin kredilerini yapılandıracaklarını açıkladı.
ŞUBELERE BAŞVURULACAK

Buna göre, üç kamu bankasından konut kredisi kullanmış ve mevcut kredi bakiyesi 500 bin TL'nin altında olan vatandaşlar, talep etmeleri halinde kredilerini aylık yüzde 0.99 faiz oranıyla yenileyebilecek. Üç bankanın ortak açıklamasında şöyle denildi: "Yapılan faiz indiriminden faydalanmak isteyen müşterilerin, ilgili banka şubelerine başvurması gerekiyor. 500 bin TL'nin altında kredi borcu olanların aylık yüzde 0.99 oranından, 500 bin TL'nin üzerinde kredi borcu bulunanların ise bankaların bu tutarlar için uyguladıkları cari faiz oranlarından kredileri yenilenebilecektir. Ülke bilançosunu her zaman kendi bilançolarının önünde tutan, yenilikçi ürün ve hizmetlerle müşterilerinin yanında olmayı hedefleyen Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank müşterilerinin finansal yüklerini azaltacak olan faiz indirimi uygulamasına 1 Ekim'de başlayacaktır."

Kaynak:Sabah

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.