2021-11-18 11:27:19

DOLAR YÜKSELİŞİNİ DEVAM ETTİRECEK

Mustafa Karaman

18 Kasım 2021, 11:27

DOLAR YÜKSELİŞİNİ DEVAM ETTİRECEK
Fason olarak 3 TL'ye üretip ihraç ettiğin ürünü, 30 dolara ithal etmeye devam edersen; dolar yükselmeye devam edecek.
***

Yerli ürün dururken, yabancı marka hastalığına kapılarak özenti içinde yabancı markaları tüketmeye devam ettiğin sürece; dolar yükselişini sürdürecek.
***

İnegöl'de Mobilya üreten yüzlerce yerli ve milli mobilyacılar varken, İstanbul yolunda ki AKM'ye gittiğin sürece; doların yükselişi devam edecek.
***

Tedarikçiliğin, fasonculuğun, taşeronculuğun sanayicilik olmadığını anlamadığın sürece; dolar tırmanışını sürdürecek.
***

Yerli ve milli uygunluk değerlendirme kuruluşun olan TSE varken, her yıl milyarlarca doları yurt dışı kuruluşlara ödemeye devam edersen; doların yükselişi devam edecek.
***

İhraç ettiğin ürünlerin yüzde yetmiş beş girdisini ithal etmeye devam edersen; dolar yükselmeye devam edecek.
***

Markalaşmazsan, kurumsallaşmazsan, kaliteye önem vermezsen; dolar yükselmeye devam edecek.
***

AR - GE Merkezlerini devletten destek almak amacı ile kurmaya ve işlevsiz hale getirmeye devam edersen; doların yükselişini seyretmeye devam edeceksin.
***

Nitelikli ve katma değeri yüksek ürünler üretecek sanayiciye değil de, herkese teşvik ve destek vermeye devam ettiğin sürece; dolar yükselişini devam ettirecek.
***

Gençliği yabancı marka hastalığından, genç ev hanımlarını işlevsiz ev oturmalarından, genç emeklileri çay ocaklarından kurtarmadığın ve tüketim toplumu anlayışından vazgeçmediğin sürece; dolar yükselişini devam ettirecek.

***

İsrafın zararlarını, kalitenin önem ve değerini, ilkokulda ders olarak okutmadığın sürece; dolar yükselişini devam ettirecek.
***

Ara teknik eleman ihtiyacına rağmen, herkesi üniversite mezunu yapmaya devam edersen; doların yükselişi devam edecek.
***

Yerlisi varken ithali, sağlamı varken yenisini alırsan, sağlam olanı çöpe atar ve her şeyi çöp olarak görürsen, çöpü de değerlendirmezsen; dolar yükselişini devam ettirecek.
***

Bilimden kopup, cemaatlere koşup, tembelliğe alışıp, her şeye kader deyip, mücadele etmeden dua edip, yan gelip yatıp, TV dizileri ile vatan kurtarıp, sosyal medyada ahkam kesip, klavye kahramanlığı yapıp durursan; dolar yükselip duracak!..
***

Gerisi, lafı güzaf!

Çözüm;

Bu ülkenin KURULUŞ felsefesi!
Yani...

Milli Ses Ver Projesi...
Budur KURTULUŞ reçetesi...

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.