Öne Çıkanlar genel haber Manisanın Şehzadeler ilçesi karaçoban Sosyal Güvenlik Kurumu gençlik

Türk Dağcılar İsmet Ülkeli İçin Spil’e Tırmandı
Türkiye Dağcılık Federasyonu Manisa İl Temsilciği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Manisa ‘İsmet Ülkeli’yi Anma Spil Dağı Zirve Tırmanışı’ programı kapsamında, Türkiye’nin farklı illerinden Manisa’ya gelen yaklaşık 22 kulüp ve 400 dağcı, Spil Dağı zirvesine tırmandı.

Dağcılık sporunun önemli isimlerinden biri olan ve Dağcılık Federasyonu Manisa İl Temsilciliğini de yürüten İsmet Ülkeli ölümünün 5’inci yılında 3’üncü kez Spil Dağı zirve tırmanışı ile anılıyor. İsmet Ülkeli’yi anmak amacıyla Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinlikte Türkiye’nin çeşitli illerinden dağcılar, Manisa’da bir araya geldi. Etkinliğe Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca da katıldı.

Etkinlik Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Milli Egemenlik Anıtı’na Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca’nın çelenk sunması ile başladı. Program, hayatını kaybeden Manisalı dağcı İsmet Ülkeli ve tüm dağcılar için saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşının okunmasıyla devam etti.

Etkinlik hakkında bilgi veren Türkiye Dağcılık Federasyonu Manisa Temsilcisi Fuat Kuloğlu, “Bundan 5 yıl evvel rahatsızlığı nedeniyle aramızdan ayrılan eski il temsilcimiz, yıllarca dağcılık sporuna hizmet etmiş, bir çoğumuzun hocası İsmet Ülkeli’yi hatırlamak ve hatırlatmak biz dağcılar için bir gönül borcu olmuştur. Manisa’nın değerlerine sahip çıkmak onları anmak ve yaşatmak için düzenlediğimiz bu faaliyete ülkemizin farklı şehirlerinden sporcuların gelmesi bizim için mutluluk vericidir. Bu faaliyeti her yıl geleneksel olarak düzenliyoruz. Bundan sonrada düzenlemeye devam edeceğiz. Bu faaliyet gibi ülkemizde yapılan diğer faaliyetlerin de dağcılık sporuna katkısı olacağını düşünüyoruz. Faaliyeti gerçekleştirmemizde en büyük paya sahip olan Manisa Büyükşehir Belediyesine, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ve Manisa’nın spor kulüplerine teşekkür ederiz.” dedi.

MANİSA, TÜRK DAĞCILIĞI İÇİN ÖNEMLİ

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ise, “Hepinizin bildiği gibi Manisa’nın Türk Dağcılığında çok anlamlı yeri var. Manisa Tarzanımızın Manisa döneminde, kitaplarını okuduğunuzda, özellikle ağaçlandırma konusunda verdiği hizmetler, doğaya karşı olan sevgisi, saygısı unutulmaz ve gelecek nesile bırakılan bir miras. Yine yakın zamanda kaybettiğimiz ve Manisa Belediye Başkanlığını da yapan Ertuğrul Dayıoğlu ve onun dönemindeki arkadaşlarının da dağcılık sporuna çok büyük hizmetleri olmuştur. Merhum İsmet ağabeyimizi, İsmet Hocamı 1973 yılında federasyon faaliyetleri sırasında tanıdım. Allah rahmet eylesin. Dağcılar olarak büyük hizmetleri olan dağcıları anmalıyız. Geçen hafta Çanakkale şehitlerimiz anmak için Kaz Dağlarına tırmanış gerçekleştirdik. Sarıkamış şehitlerini anma tırmanışı, 30 Ağustos Zafer Bayramı tırmanışı, 19 Mayıs Gençlik Haftası tırmanışlarımız var. Ülkemiz adına hayatlarını feda eden şehitlerimizi unutmamak için bu saygı tırmanışlarımızı yapıyoruz. Dağcılığı spor olarak düşünürsek amaçladığımız yere gidemeyiz. Dağcılık paylaşma, dağcılık saygı, dağcılık sevgidir. Bu tür büyüklerimizi unutmamak da bizim görevimiz olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle birkaç yıldır bir takım gayretlerle gerçekleştirilen ‘İsmet Ülkeli’yi Anma Spil Dağı Zirve Tırmanışı’nda katkısı olan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımıza, kulüplerimize, diğer kurum ve kuruluşlarımıza ben de şahsım ve Türk dağcıları adına teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhuriyet Meydanındaki toplanmanın ardından dağcılar bin 513 metre yükseklikteki Spil Dağı zirvesine çıkacak, ardından At Alanı Mevkii’nde kamp yapacak. İkinci gün (Pazar günü) ise yine patika yollardan dağcılar iniş yaparak Ağlayan Kaya’nın yanında bir araya gelecekler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel