Öne Çıkanlar MOSTEMden Büyük Firmalardaki Personel Çocuklarına Kodlama Eğitimi alaşehir mitingi Emekliye 241 lira zam Baba İlgilenir Manisa Büyükşehir Belediyesi

Özdağ; AK Parti’nin yaptıklarına onların hayali bile yetmez
 Açılışını Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Manisa Yunusemre ilçesinde yapılan Muradiye Kapalı Spor Salonu için davetiye verilmediğini öne sürerek alternatif açılış düzenleyen CHP’lilere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ tepki gösterdi. Açılış için A protokol haricinde kimseye davetiye çıkarılmadığını kaydeden Özdağ, “Bu tür programlarda A protokol haricinde kimseye davetiye çıkarılmaz ve herkese açıktır. Gerek raketlerle ve billboardlarla, gerek bütün Manisa ilçeleri ve sokakları dahil olmak üzere Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, Valiliğimiz ve bizzat şahsımın Selçuk Özdağ olarak yaptırdığımız raketlerle ve billboardlarda ki ilanlarla bütün Manisalılar dolayısıyla da Muradiyeli vatandaşlarımız davet edilmişlerdir. Muradiyelilerin salona alınmadı iddiası tamamen yalandır. İddiasını ispat edemeyenler müfteridir. Cumhuriyet Halk Partililer halkın değerlerinden, beklentilerinden uzak alternatif törenler yapmaya, çelenkler koymaya çok hevesliler. Kedi ulaşamadığı ciğere murdar dermiş, tilki de ulaşamadığı üzüme koruk dermiş. Bunlar çok affedersiniz kompleks içindeler. Bir de kalkıyorlar Atatürk’ün partisi olduklarını söylüyorlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece CHP’ye mal edilemez, o tüm Türkiye’nin ortak değeridir. CHP önce halkın değerleriyle barışmalı ve milletin partisi olmayı başarmalı” dedi.

ARSA KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİL

    Arsanın dönemin Muradiye Başkanı Erdinç Yavaşlı tarafından tahsis edildiğini ancak arsa tahsis etmekle işin bitti anlamına getirilmesinin yanlış olduğunu kaydeden Özdağ, "CHP’lilere isterlerse bir arsa verelim hazine arazisinden. Onlarda 22 Milyon TL’ye bir spor salonu yapsınlar. O zaman onlar bir açılış yapsın ben de onları tebrik edeyim. Dönemin CHP’li Muradiye Belediye Başkanı Erdinç Yavaşlı spor salonu için sadece arsa vermiştir ve bu arsa babasının malı değildir. Bu arsa kimsenin babasının malı değildir, burası Belediyeye ait bir arsaydı, Büyükşehir olunca o belediye kapanacaktı. O zaman biz Sayın Gençlik ve Spor Bakanımıza gittik. ‘Manisa’da bir spor salonumuz var 1972 yılında yapılmış çok eski, Manisa büyüyor. Bir buçuk Milyonluk kent, merkez 400 bin. 5 bin kişilik bir spor salonu yapalım bu kente’ dedik. ‘Arsa bulun yapalım’ dedi. Manisa’da arsa bulmak çok zor. Bunun üzerine biz o zamanki vali beyle görüştük. Vali bey bize arsaları çıkarttı, kapanacak olan belde belediyelerine baktık. Bize en yakın belde belediyesinin Muradiye beldesi olduğunu gördük. Orada da 20 dönümlük bir arazinin uygun olduğunu gördük. Bunun üzerine Erdinç Yavaşlı’yla görüştük. Erdinç bey buna sıcak baktı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Burada Manisalılar ve Muradiyeliler kazandı. Biz bir araya geldik ve bu araziyle ilgili bir protokol yaptık. Onlar bize bu araziyi verdiler, arazi verildikten sonra geri kalan kısmın tamamını Gençlik ve Spor Bakanlığımız yaptı. bir buçuk yıl önce Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç tarafından temeli atıldı ve 22 Milyon TL’nin tamamı Bakanlığımız tarafından verildi” dedi.

ATATÜRK FOTOĞRAFINI CHP’LİLER GETİRMEDİ BİZ ASTIK

    CHP’nin bu tür davranış ve tutumlarla komik hale düşürüldüğünü belirten Özdağ, “CHP’li Belediye Başkanlığı Belediyeye ait olan bir araziyi kanuna göre bir yıl öncesine kadar satamıyor. Zaten satamazdı. Kanun çıktıktan sonra burayı satması mümkün değil. Devredemez. Burayı ne yapacak bir yere vermiş olacaktı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devretti. Ve buraya bir spor salonu yaptık. Muradiye'deki köprüyü de yapacağız. Bizim hizmetimiz bazıları gibi 1 tane değil ki. Yarış yapmaları çok ayıp. Orada açılış yapmaları, Bizim oraya astığımız Atatürk resmini kendileri getirmiş gibi davranmaları, içeri girmeleri orada kurdele kesmeleri çok ayıp çocuksu şeyler bunlar. O kadar çocuksu ki akli selim olan Cumhuriyet Halk Partililer bile buna gülmüştür” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL YAPTIKLARIYLA CHP’YE KAZANDIRMIYOR, KAYBETTİRİYOR             

    Dönemin CHP’li Belediye Başkanı Erdinç Yavaşlı’nın kendi arazisini değil milletin arazisini tahsis ettiğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Bu arazi orada boş dursa mı iyiydi şimdiki haliyle Muradiyelilerin istifade edeceği bir spor salonu olarak mı iyi? Bunu biz yaptık. Muradiye’nin arsaları değerlendi, orada sosyal hayat hareketlendi. Niye alternatif açılış yapıyorlar arsayı verdiler diye mi? Muradiye Belediyesi’nin kapanmasıyla yapılan protokolünde hükmü de ortadan kalkmıştır. Ama buna rağmen biz protokolde yazdığı gibi salona Muradiye Spor Kompleksi adını koyduk. Protokole riayet ediyoruz. Bu tahammülsüzlüğü anlayabilmiş değilim. Sanırım tüm bunları gündeme gelmek adına yapıyorlar. Manisa’da Allah nasip ederse 2019’da Büyükşehir’i de alacağız. Daha sonraki Milletvekili seçimlerinde de 7 Milletvekili çıkaracağız, İlçelerin 17’sini de alacağız ve hizmetlerimiz de devam edecek. CHP’liler yaptığımız hizmetlere gölge düşürmeye çalışıyor ama bunu başaramazlar. CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel Büyükşehir Belediye Başkanı adayıyken CHP Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde neden bu kadar oy kaybetti? Buna baksınlar. Özgür Özel aday olduğunda ilçelerde de 3 tane belediyelerini kaybettiler önce bunlara baksınlar. Ne yaparlarsa yapsınlar onların hayalleri bile AK Parti’nin yaptıklarına yetişemez” dedi.

2018 YILI SAĞLIKTA MANİSA ADINA MİLAT OLACAK

    CHP üst düzey yönetiminin iktidar olamayacaklarını bildikleri için bu tür komik senaryolara başvurduğunu kaydeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “CHP iktidar da olamaz, yaptığımız hizmetlere de leke süremez. Ne yaparlarsa yapsınlar biz hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz. 2019 yılına kadar toplam 100 açılış gerçekleştireceğiz. Her iki ayda bir en az iki açılış gerçekleştireceğiz. Biz boş laflarla değil, icraatlarımızla ve hizmetlerimizle konuşan bir iktidar partisinin mensuplarıyız. 400 yataklı Merkez Efendi Devlet Hastanesinin temeli atıldı ama temel açılışını yapmadık yakında bunu gerçekleştireceğiz. Bu hastanemizle birlikte Manisa’da yine inşaatı devam eden 558 yataklı şehir Hastanesi 2018 yılının başında vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacak. 400 Yataklı Merkez Efendi Devlet Hastanesi ise yoğun bakımla birlikte 450 yatak kapasiteli olacak. 600 yatak şehir hastanesinde, 450 yatak da Merkezefendi Devlet Hastanesi olduğu zaman yaklaşık bin 100 yataklı çok ciddi bir hastane kapasitesine ulaşmış olacağız. Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin yeni binası ise Yukarı Kayapınar köyüne 350 dönüm bir araziye yapılacak. Şehir Hastanesinin ve Merkez Efendi Hastanesinin tamamlanmasıyla 2018 yılı sağlıkta Manisa için bir milat olacak. 2018’de yepyeni bir hastane kuşağı ile hizmetlerimize devam ediyor olacağız” diye konuştu.

    300 Yataklı Soma Devlet Hastanesinin bitim aşamasında olduğunu ve Temmuz ayından itibaren hizmete başlayacağını kaydeden Özdağ, “Demirci ve Selendi’deki hastanelerimizi bitiriyoruz. Bu Hastanelerimizin açılışını Haziran ayında gerçekleştireceğiz. Demirci’deki hastanemiz 85 yatak kapasiteli, Selendi’deki hastanemiz de 25 yataklı bir hastane olacak. İkisi de o bölgenin ihtiyaçlarına cevap veren hastanelerimiz. Bu arada Kula’daki hastanemizin projeleri çizildi. Uygulama projesi ve ihalesine çıkıyoruz. Orada da güzel bir hastane yapıyoruz. Kula’daki hastanemiz de 75 yataklı bir hastane olacak. Ardından Merkez Efendi Hastanesinin, Ruh Sağlığı Hastanelerinin temel atma törenlerini yapacağız CHP’liler dahil olmak üzere tüm vatandaşlarımızı oraya da bekliyorum” dedi.

MANİSA’YA SON 14 YILDA 14 MİLYAR TL’LIK YATIRIM YAPTIK

     Muradiye Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen açılışın ardından hükümet yatırımlarıyla Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün hizmetlerinin kıyaslanmasının doğru olmadığını söyleyen Özdağ, "O temel atma biz açılış yaptık. Hizmette kıyaslama yapılacaksa sadece Sabuncubeli 300 Milyon TL bu bile yeter. Bir yandan Cengiz Ergün’ün adını kullanan bazı kesimler 5 Bakan bir Genel Başkan Yardımcısı 1 Başbakan’ın açtığı ve 100 Milyon TL’yi aşan tesisleri Ergün’ün temel atmasıyla karşılaştırmış. Birinde temel atılmış diğeri açılış. Ama eğer karşılaştırılacaksa hizmetler, sadece Sabuncubeli Tüneli 300 Milyon TL, şehir hastanemiz 177 Milyon TL, Merkez Efendi Hastanemiz 100 Milyon TL, Akhisar- Gördes, Gördes- Akhisar, Demirci - Selendi, Selendi - Simav, Akhisar - Soma, Soma çevre yolu, Akhisar-Gölmarmara-Salihli yolu, okullar fakülteler gibi bunları söylesem 1 Milyar TL’yı geçiyor. Ergün’ün yaptığı temel atma bizimki açılış. Bizim yaptığımız açılışlar da 1 tane değil. Cumhurbaşkanı geldiğinde yaptık, Başbakan geldiğinde yaptık, şimdi yine yaptık. Manisa’ya 14 yılda 14 Milyar TL’lık eski parayla 14 Katrilyonluk yatırım yapılmıştır ve yatırımlar devam edecektir” dedi.

    Manisa’da Bin Günde 1000 Gölet Projesi kapsamında toplam 20 adet Göl-Su tesisinin hizmete açıldığını belirten Özdağ, Bu tesisler sayesinde 39 Bin190 dekar arazinin sulamaya açıldığını belirtti. Özdağ, “Temel atmaları söyleyeceksek Sabuncubeli’ni mi söyleyeyim, Çandarlı Kuzey Ege’yi mi söyleyeyim, Otobanı mı söyleyeyim, Hızlı tren projesini mi söyleyeyim, Barajları mı söyleyeyim, Fakülteleri mi söyleyeyim, Göletleri mi söyleyeyim. Yolları mı söyleyeyim, Tarihi eserleri mi söyleyeyim, Spor salonlarını ve Gençlik merkezlerini mi söyleyeyim? Bir sürü yurtların temelleri atıldı, hastanelerin temelleri atıldı. Böyle bir kıyaslama çok yanlış ve ayıp. Manisa ilimize kazandırdığımız mevcut su kaynakları 2040 yılına kadar içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacını karşılamakta olup hedefimiz bundan sonraki süreçte kazandıracağımız yatırımlarla şehrimizin en az 50 yıllık su ihtiyacını karşılamak. Gördes Barajı, Güneşli Barajı, Güneşli Sulaması, Kula Göleti ve Sulaması başta olmak üzere toplam 20 tesisi hizmete açtık, 36 sulama tesisi de inşaat halinde. Ahmetli Kelebek, Akhisar Gördük, Selendi Barajları ve Manisa Sarma Barajı 2018 yılı sonuna kadar tamamlanacaktır.

MANİSA’NIN TAMAMINDA 29 OKULU YATIRIMA ALIYORUZ

    Soma Organize Sanayi Bölgesi'nin altı ay sonra hizmete gireceğini ifade eden Özdağ, şunları söyledi: "Bu OSB'de 2 bin vatandaşımız çalışacak. Akhisar'da iki OSB yaptık. Biri tamamlandı, diğeri tamamlanmak üzere. İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde nereden bakarsanız en az 10 bin kişi çalışacak. Şu an 5-6 bin civarında vatandaşımız çalışıyor. Turgutlu'da yaptığımız iki OSB'de toplam 10 bin kişi çalışıyor. Bu OSB Kemalpaşa ile birleşiyor. Sabuncubeli Tüneli 2017 yılında bitiyor. Çandarlı Kuzey Ege Limanı bitiyor. İzmir-Manisa-İstanbul arası otoyol bitiyor. Manisa merkez ve ilçelerine daha çok insan gelecek. Bu bölgede yetişen ürünler daha çok para edecek, üreticimiz, çiftçimiz, esnafımız kazanacak. Hızlı tren bitiyor. Fakülteler, hastaneler, barajlar, göletler bitiyor. 2019 yılına kadar toplam 100 açılış gerçekleştireceğiz. Yeni termik santralleri, güneş enerjileri, rüzgar enerjisi, jeotermaller, nikel madenleri, bunların tamamını özel sektör ve hükümet eliyle tamamlıyoruz. Bütün ilçelerde eğitim noktasında 29 okulu yatırıma alıyoruz. Bu okulların tamamını iki yıl içerisinde tamamlayacağız. Çocuklarımız bir yandan dil, ve bilimi öğrenirken bir yandan da ilim, irfan sahibi olacaklar. Kız çocuklarımızın gelecekte meslek sahibi olmalarına önem veriyoruz. Açılan yeni OSB'ler de okullarını bitiren kız çocukları da çalışacak, ekmek ve aş kazanacak” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel