Öne Çıkanlar sosyal koruma İsmail Aydın ak parti hazine bakanı Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi

Bahçeli'den erken seçim çağrısı, tarih verdi

Bahçeli şunları söyledi: 

"Artık ülkemizin 16 Nisan halk oylamasıyla onaylanan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine herhangi bir tavsama gecikme olmaksızın geçmesi milli beka ve tarihi emanetler açısından acil hal almıştır.Önümüzde iki seçenek vardır ya cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi için 3 kasım beklenecek ya da seçimler erkene çekilecektir.

Önümüzde ülkemiz ve milletimiz aleyhine olabilecek bir siyasi gündem ve seçim süreçleri vardır. Bunu telafi etmek, lazım gelen önlemleri sorumluluk ve şuurla almak siyaset kurumunun ana görevi olmalıdır.

Bilinmelidir ki, gerekli uyum yaslarının süratle çıkarılmasının akabinde, MHP takdir ve tercih hakkını seçimlerin erkene alınmasından yana kullanacaktır. Bu işi daha fazla uzatmaya gerek yoktur. Kaosa oynayanların oyunlarını bozmak şarttır.

Siyasi muhataplarımıza ve aziz milletimize samimi ve tartışılmasını ümit ettiğimiz teklifimiz şudur:

26 AĞUSTOS'TA İKİ SEÇİM

26 Ağustos 2018 Pazar günü, yani Malazgirt Zaferi ile Büyük Taarruzumuzun yıl dönümlerinde Türk milleti yeni bir zafer ruhuyla sandığa gidip hem cumhurbaşkanın hem de milletvekili genel seçiminde Türk ve Türkiye düşmanlarına gereken dersi vermesi en makul, en akılcı, en demokratik yoldur."

ERKEN SEÇİME METİN ÖNLEMİ

Erken seçim önerisi getirerek dikkatleri üzerine çeken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu grup toplantısında süpriz bir davranışta da bulundu. Bahçeli, salı günleri düzenlediği her grup toplantısı öncesinde konuşma metnini basın mensuplarına dağıttırıyordu. Bahçeli’nin konuşmasını metinden de takip eden basın mensuplarına ilk defa bugün metin verilmedi. Gruptan yapılan açıklamada, fotokopi metinlerin teknik bir arıza nedeniyle dağıtılamadığı aktarıldı. Ancak Bahçeli’nin erken seçim çıkışı ile metnin dağıtılmama sebebi ortaya çıktı. Bahçeli, basın mensuplarınca önceden erken seçimin duyurulmasına önlem olarak metnin dağıtılmaması önlemini aldığı ortaya çıktı.

MHP'DEN YENİ AÇIKLAMA

CNN Türk'e konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "1,5 yıl seçim için uzun bir yol ve bir yol kazası ihtimali sözkonusu olduğundan bizim bu konuda endişelerimiz olduğunda yerel seçimden önce genel seçimlerin yapılması yönünde bir karara vardık" dedi. 

Karşılıklı anlaşılarak alınmış bir karar olmadığını söyleyen Semih Yalçın, "Cumhurbaşkanı ya da başbakan ile görüşülmedi. Biz bir teklif yaptık, 316 milletvekili bulunun iktidar partisi ve cumhurbaşkanı karar verecek. Ülkenin menfaatleri için yeni sistemin de oturması için 26 Ağustos'u telaffuz ettik" dedi. 

Yalçın Habertürk TV'de yaptığı açıklamada da  "Erken seçim çağrısı daha önceden AK Parti ile görüşülmüş konu değil. Bu bir danışıklı dövüş değil" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel