Öne Çıkanlar kısa film kenan ışık mani yer altı otoparkı manisa aile hekimleri derneği manisa belediye başkan adayları

Uzman Diyetisyenlerden Ramazan Uyarısı

Manisa’nın ihtiyaç duyduğu bir sağlık merkezi daha hayata geçti. Yeni açtıkları Manisa Diet Clinic Beslenme ve Diyet Danışmanlık Merkezi’nde amaçları, kişilerin günlük yaşamlarında sağlıklı besin seçimleri yaparak sağlıklı beslenmelerini sağlamak, kişinin yaşam standartlarına uygun bireye özgü beslenme planları hazırlamak.  20 yıl mesleki deneyimli diyetisyenler, bunların yanında kişilerin diyet sürecinde karşılaşabilecekleri zorluklarda danışanlarına motivasyon desteği sağlayarak istedikleri sağlıklı dönüşüme kavuşturmayı hedefliyorlar.  
Ayrıca bölgesel zayıflama, selülit cihazı ile sıkılaşmak ve vücut kas oranını artırmak isteyenlere de hizmet vermeyi amaçlıyorlar.
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte de Kanal 45'e özel, soruları yanıtlayan uzman diyetisyenler, sahur ve iftarda sağlıklı beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu. 
Oruçluyken sıvı kaybını önleyecek besinlerin tüketilmesini, sahurda yavaş sindirilen ve gün boyu besleyici özelliğini sürdüren tam buğday ürünlerin tüketilmesini öneren Diyetisyen Selma Urhan ve Diyetisyen Teslime Bilgin, Ramazan'da yaklaşık 17 saat olan oruç süresince kişiyi sağlıklı tutacak beslenme düzenini sağlamak gerektiği ifade ederek, iftar ve sahur aralığında en ez 2,5 litre su tüketilmesi gerektiğinin altını çizdiler.

 
Açıklama şu şekilde devam ediyor: "Sahurda tüketilmesi uygun olan en önemli örnekler; kahvaltı gruplarıdır. Süt, yoğurt, yumurta, peynir ve diğer taraftan karpuz gibi su değeri yüksek olan meyveler tüketmeliyiz. İftar ve sahur aralığında en ez 2,5 litre su tüketilmesi gerekiyor. Sahurda kesinlikle bir adet yumurta tüketilmesini öneriyoruz. Çünkü yumurtanın 16 saatlik bir tokluk süresi var. 
İftarda bir adet hurma ve bir bardak su ile orucun açılmasını tavsiye eden uzman diyetisyenler, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ardından bir kase çorba ve bir ince dilim tam tahıllı buğday ekmeği tüketip 10 dakika ara vereceğiz. 10 dakika sonra ana öğüne geçilebilir. Ana öğünde ise basit karbonhidratlar yerine kompleks karbonhidratları tercih etmemiz gerekir.”

Haber: Betül Yılmaz Özel

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel