Öne Çıkanlar 10 Ocak Çalışan Gazetecileri Mimar Sinan üst geçidi turgutlu haber Kerbela KGM

Kırmızı Alarm! Anne Babalar Bu Salgına Aman Dikkat!

Ateş, boğaz ağrısı, iştahsızlık, halsizlik bulguları ile başlayan, ağız içerisinde ve ağız çevresinde, avuç içi ve ayak tabanında görülen döküntüler ile kendini belli eden el-ayak-ağız hastalığı, “kreş hastalığı” olarak da biliniyor.

El ayak ağız hastalığının çoğunlukla kendi kendini sınırladığını, ağır hastalık tablosuna neden olmadığını söyleyen uzmanlar, hastaların 5 ile 10 gün içerisinde kendiliğinden iyileştiğini söylüyor.

BAHAR AYLARINDA ARTIYOR

El, ayak ve ağız hastalığının özellikle ilkbahar ile sonbahar başı arasında görüldüğünü belirten uzmanlar “Hastalığın tanısı tüm dünyada yaygın olarak hastanın yaşı, klinik bulguları, döküntülerin özellikleri ve döküntülerin bölgesel dağılımı ile klinik olarak konulmaktadır” diyor.

BULAŞICILIK NASIL ÖNLENİR?

Hastalığın, büyük oranda solunum yoluyla geçtiğini ve çok bulaşıcı olduğunu vurgulayan uzmanlar, “Genellikle hastalığın ilk haftasında bulaşma oranı daha fazladır. El ayak hastalığı olan çocuğun sık sık eli su ve sabunla yıkanmalı, temas ettiği noktalar temizlenmeli, oyuncak, yeme içme kapları paylaşılmamalı, sarılma gibi durumlardan uzak durulmalıdır” önerisinde bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel