Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA ŞEHRİN KARAKTERİ

MHP’li Akçay’dan ‘Türkiye’yi çok daha sıcak günler bekliyor’ uyarısı

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Kuzey Irak’ta Barzani tarafından 25 Eylül’de yapılacağı duyurulan bağımsızlık referandumuna ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye olarak önümüzdeki süreçte çok daha sıcak günlere hazır olmamız gerekmektedir. Bu teşebbüste bulunanlar İngiltere’yi, ABD’yi bilirler ama Türk devletinin atacağı tokattan henüz haberleri olmamış olabilir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Teşkilatında bayramlaşma programı düzenlendi. MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk’ün ev sahipliğinde yapılan programa MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay ile çok sayıda partili katıldı.

Türk ve İslam aleminin Kurban Bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan Akçay, “Suriye’de, Irak’ta ve mesafe olarak çok uzak gibi görünse de gönül coğrafyamızı ifade eden ve gönül yakınlığımız olan Arakan Müslümanlarının bu bayram günlerinde yaşadıkları katliamlar ve zulümler bizleri ziyadesiyle üzmektedir. Etrafımızda yaşanan hadiselere baktığımızda maalesef Müslüman’ın Müslüman’la problemli bir hale getirildiği ortamda bazı büyük güçlerin veya emperyalist devletlerin ne kadar arabozucu, fitne çıkarıcı faaliyetler içerisinde bulunduğunu da görüyoruz.” dedi.

“Sıcak günlere hazır olmalıyız”

Kuzey Irak’ta yapılacağı açıklanan referandumla ilgili olarak da konuşan Akçay şunları söyledi: “25 Eylül’de Barzani Peşmergesinin Kerkük’ü de dahil etmek suretiyle yapmak istediği referandum bu fitnenin yapı taşlarından birisini oluşturmaktadır. Bu bakımdan Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, Türk milleti olarak önümüzdeki yakın süreçte çok daha sıcak günlere hazır olmamız gerekmektedir. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu tutumu protesto ediyoruz. Kesinlikle Irak’ta bir referandumu, hele hele bir Türkmen kenti olan Kerkük’ü de içine alacak olan bir referandumu asla kabul etmemiz, değer vermemiz mümkün değildir. Buna ilişkin tedbirlerin de Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti olarak alacaktır. Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi bu teşebbüste bulunanlar İngiltere’yi, ABD’yi bilirler ama Türk devletinin atacağı tokattan henüz daha haberleri olmamış olabilir. Ancak bu tokadı yedikten sonra iş işten geçer kendileri bakımından. Bir kez daha bunları ikaz ediyoruz.”

“MHP’den ayrılanların durumu ortada”

Akçay, bir gazetecinin ‘Son günlerde Meral Akşener’in kuracağı partiye katılmak için MHP’den istifalar yaşandığını ve bu partide bozkurt işareti ile Alparslan Türkeş’e ait sözlerin yasaklanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz’ şeklindeki sorusuna ise şu cevabı verdi:

“Şimdi Manisa’da 549 kişi istifa etti diyorsunuz. Ama 549 kişi istifa etmedi. Bu onların iddia ettiği, söylediği bir rakam. Kesinlikle şuan itibariyle acaba kaç kişinin istifası intikal etmiştir teşkilatlarımıza. Henüz elimize ulaşmış bir istifa dilekçesi yok. Bunlar afaki şişirme rakamlardır. Hele onların içinde birkaç zat var ki bundan birkaç ay önce de istifa ettiklerini söylemişlerdi. Bir adam kaç defa istifa eder? Veya kaç defa daha istifa edecekler. İstifa ettiği söylenen arkadaşlarımızın önemli bir kısmının da istifa ettiklerinden kendilerinin de haberi yok. Böyle bir istifa söz konusu değil. İstifa edenlerin kurulacağı söylenen partiye geçtiklerini söylüyorsunuz. Daha parti kurulmuş değil, isim konusunda bile anlaşamadılar. Kendileri isim konusunda anlaşamamışken ritüellerle, işaretlerle anlaşamayacakları şimdiden bellidir. Bozkurt işareti ülkücülerin ve Milliyetçi Hareket Partisi’nindir. Ülkücülük Milliyetçi Hareket Partisi’nde yapılır. Zaten kendileri de ne diyorlar ‘Biz merkez partisi olacağız’ Biz Milliyetçi Hareket Partisi’yiz. Siz milliyetçi ve ülkücü olduğunuzu iddia ediyordunuz. Milliyetçi Hareket Partisi ile hukuki bağı kalmamışların bile aynı anda ülkücülüğü ve milliyetçiliği nasıl terk ettiklerini de çok ibretlik bir şekilde de görüyoruz. Fakat bu istifa eden bazı şahsiyetlere baktığımızda bu kişilerin istifası partimiz bakımından da oldukça hayırlı olmuştur kanaatindeyim. Ayrılanların da ne halde olduklarını Milliyetçi Hareket Partisi’nden ayrılıp da giden partilerin durumunu biliyorsunuz. Aydınlık Türkiye Partisi diye bir partinin olduğundan çoğu vatandaşımızın haberi bile yok. Büyük Birlik Partisi’nin durumunu hakeza biliyorsunuz. Bunların durumu onlardan da beter. Milliyetçi Hareket Partisi, kendi gündemine hakimdir, ülke gündemine hakimdir ve Milliyetçi Hareket Partisi ülke gündemini Türkiye Cumhuriyeti’nin temel politikalarında söz sahibi ve haklılığı her geçen gün biraz daha anlaşılan bir parti olduğumuzu ve Genel Başkanımız, Liderimiz Devlet Bahçeli’ye sahip olmaktan dolayı ne kadar gurur duysak, hem parti hem partili hem de Türkiye olarak azdır. Bilhassa ekim ayından sonra Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla birlikte gündem hareketlenecektir. Milliyetçi Hareket Partisi daima milletinin emrinde ve hizmetindedir. Biz tarih şuuru içerinde gerek iç politikaya gerekse dış politikaya yönelik tutum ve politikalarımızı devam ettireceğiz.”

Sinan Ogan’a cevap vermedi

MHP’den ihraç edilen Sinan Ogan’ın ‘Mart 2018’de seçim yapılmazsa MHP kapatılır’ sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Akçay, “Kayda değer bir şey değil. Kayda değer görmediğimiz şahsiyetlerin ifadelerine cevap vermeyi doğrusu kayda değer görmüyorum” şeklinde cevap verdi.

Anahtar Kelimeler:
MhpGRUP BAŞKAN VEKİLİ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel