Öne Çıkanlar yunusemre mısırdaki idam kararları nurullah savaş recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu

MHP’li Akçay’dan ‘Tehlike geçmedi’ uyarısı

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay Türkiye üzerindeki tehlikenin hala geçmediğini belirterek, "15 Temmuz da eğer birilerine hala ders olmamışsa bu artık gaflet ve delaletten öte bir durumdur. Tehlike hala geçmedi” dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ ve AK Parti’li bir heyet MHP Manisa İl Başkanlığını ziyaret etti. MHP İl Başkanı Erkan Öztürk’e hayırlı olsun ziyaretinde AK Parti’lileri karşılayanlar arasında MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay da yer aldı. Kendisi de Ülkü Ocaklarından yetişen bir siyasetçi olan AK Parti’li Özdağ, bir süre 1980 darbesi öncesinde Manisa’da sağ sol çatışmalarında şehit edilen ülkücü gençlerin fotoğrafları başında MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay ve MHP İl Başkanı Erkan Öztürk ile sohbet ederek eski günleri andı.

"Bu sistemin fitilini Sayın Bahçeli ateşledi"

MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk’e çiçek ve çikolata takdim ederek görevinin hayırlı olmasını dileyen ve referandumdaki çalışmalarından dolayı teşekkür eden Özdağ, “Bugün Türkiye’de bir milli birlik ve beraberlik havası var. Çok güzel bir hava bu. Bayrak inmesin, ezan dinmesin, cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıralım diyen bir hava var. Ben Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu ateşin fitilini o ateşledi, o söyledi. Biz vazgeçmiştik başkanlık sistemine artık gücümüz yetmiyor getiremeyiz demiştik. Sayın Bahçeli bunu cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine dönüştürdü ve o ete, o kemiğe bir ruh verdi. Bugün de meydanlardayız, birlikte çalışıyoruz. Partilerimiz farklı, ideallerimiz aynı. Bu noktada beraberiz yarın başka bir fikirde başka bir düşüncede farklı olabiliriz, farklı şeyler de söyleyebiliriz. Terörle mücadelede onlar başka bir metot biz başka bir metot izleyebiliriz. Veya kalkınmada başka bir yol izleyebiliriz. Çünkü partilerin amacı millete hizmet etmek. İnşallah bu referandumun 16 Nisan akşamı da ayrı bir güzel olsun” diye konuştu.

MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk de, “15 Temmuz gecesi bir ruh ortaya çıkarttık. 16 Nisan’da da Allah’ın izniyle o ruha hep beraber beden vereceğiz. Türk İslam mührünü dünyaya vurmak için elimizden gelen çabayı sonuna kadar sarf edeceğiz hep beraber” şeklinde konuştu.

“Bu sistem Avrupa’nın monarşi ülkelerine de örnek olacak”

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay ise Avrupa ülkelerinin takındıkları tavrı eleştirerek başladığı konuşmasında, “Bir algılama bozuklukları var. Bu algılama bozukluklarını düzeltecekler. Bundan iki hafta evvel Sayın Genel Başkanımız çok ilginç bir görüş belirtti. Eğer 16 Nisan referandumundaki değişiklikler hayata geçtiğinde kralları, kraliçeleri olan pek çok Avrupa’nın monarşik ülkesi bizim bu cumhurbaşkanlığı sistemini benimsemeye başlayacaklardır. Gerçekten biz buna yürekten inanıyoruz. Çünkü genellikle bütün siyasi mücadeleler yürütme erkinin demokrasinin sınırları, kuvvetlerin birbirleriyle olan münasebetleri bakımından doğmuştur. Biz de milliyetçiliği partinin programının esası olarak benimseyen bir siyasi parti olarak Milliyetçi Hareket Partisi’yiz. Milliyetçilik sadece vatanını, milletini, ülkesini sevmenin de dışında siyasetinin merkezine milleti almak, milli iradeyi esas almak demektir. Bu ülküden hareket ettiğimiz için Milliyetçi Hareket Partisi’nin 48 yıllık siyasi hayatı boyunca bütün tutumumuz konjonktürel olmamıştır, ilkeli bir duruş sergilemişizdir” dedi.

“Tehlike geçmedi”

Türkiye’nin büyük işlere imza attığını ancak daha yapacak büyük işler olduğunu belirten Akçay şunları söyledi:

“17’nci büyük ekonomiyiz diyoruz hatta övünmeye çalışıyoruz. Olur mu? Niye birinci, ikinci veya üçüncü değiliz? Bunun bir muhasebesini yaptığımızda tarih şuuruyla hareket etmemiz gerekiyor. O da edindiğimiz en az 100 yıllık bir hükümet sistemi tecrübesinin noksanlarını, hatalarını gidererek yolumuza daha emin adımlarla, daha güçlü bir şekilde yürümemiz gerekiyor. Devlet-i ebed müddet şiarını esas alarak ve kendi ülkemizin, milletimizin, vatanımızın yararına, faydasına olacak politikaları gündelik kısır siyasi çekişmelerden kesinlikle uzak durmamız gerekiyor. 15 Temmuz da eğer birilerine hala ders olmamışsa artık bu gaflet ve delaletten öte bir durumdur. Tehlike geçmemiştir, ülkemizin üzerindeki kara bulutlardan. O bakımdan aklımızı başımıza devşirip, devletin milletin sorumluluğunu üstlenen kadrolar yani bizler inisiyatif alarak, sorumluluk alarak milletimiz için doğru olduğuna yürekten inandığımız bir hükümet reformunu gerçekleştiriyoruz. İşin özü bu.”

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette hem Özdağ hem de Akçay referandum için yapılan çalışmalar hakkında partilileri bilgilendirdi.

Anahtar Kelimeler:
MhpGRUP BAŞKAN VEKİLİ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel