Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi ÖMÜR DEDİĞİN PROGRAMININ KONUĞU İSMAİL AYDIN OLDU Çocuklar Bu Proje ile Dijital Hayattan Uzaklaşacak çankaya Gündem şehitler için kınama

Manisa'da Açılış Krizi..
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dün Manisa ziyareti sırasında açılışını gerçekleştirdiği Muradiye Spor Komleksi bugün de CHP’liler tarafından açıldı.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, CHP’ye yönelik eleştirilerine cevap verdi. Sındır, “Başbakan, Cumhuriyet Halk Partisini ağzına alıp terörle ilişkilendirmeye başladı. ‘Cumhuriyet Halk Partisi karar vermelidir’ diyor, ‘Milletin partisi mi, teröristlerin partisi mi?’Oradaki Cumhuriyet Halk Partisini çıkarın yerine Adalet ve Kalkınma Partisini koyun esası budur. AKP karar vermelidir” dedi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun tüm CHP’lilerden özür dilemesi gerektiğini söyledi.

BAŞBAKAN ÖZÜR DİLEMELİ

Salon önünde basın açıklaması düzenleyen CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Muradiye Spor Kompleksinin tamamında dönemin CHP’li Belediye Başkanı İsmail Yavaşlı, belediye meclis üyeleri ve Muradiyelilerin alın teri olduğunu ancak buna rağmen açılışa davet edilmediklerini dile getirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun teşekkür etmesi gerektiği yerde Genel Başkanları kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirmesine de tepki gösteren Özel, “Dün burası Muradiyeliler olmadan açan, CHP’ye dilinin ucuyla dahi teşekkür etmeyen başbakan içeride CHP’ye ağız dolusu hakaretlerde bulundu. Kendisini buradan kınıyoruz. Sayın başbakanı CHP’yi terörle ilişkilendirmeye çalışacak, bir yalana sarılma tevessülüne iten şartları anlamıyoruz, kendisini kınıyoruz. Sayın başbakan derhal televizyon kanallarına çıkıp Cumhuriyet Halk Partisinden, kurumsal kimliğinden, tüm CHP’lilerden özür dilemelidir. CHP’nin terörle mücadelede onları yalnız bıraktığını iddia etmek, akılla, vicdanla, izanla, devlet anlayışıyla bağdaşmamaktadır" dedi.

CHP olarak 9 kez mecliste terörü araştırmak için komisyon kurulması taleplerinin kabul edilmediğini kaydeden Özel, “Bu komisyonları sizin milletvekilleriniz reddetti. Geçen gün grup başkanvekilinize terör zirvesinde sorduk, ‘Neyiniz eksikse tamamlayalım. Akan kanı durdurun’ dedik. Neyiniz eksikse tamamlayalım, anaların gözyaşı dursun dedik. Cevap yok. Gelip burada kendi ayıbını örtmek için CHP’ye hakaret etmeyi sonuna kadar kınıyoruz, reddediyoruz bu ifadeleri de lanetliyoruz." şeklinde konuştu.

Muradiye spor kompleksinin yapımında geçmişten bugüne kadar emek verenlerin çağrılıp ödüllendirilmesi ve Muradiye halkına teşekkür edilmesi gerektiğini kaydeden CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ise “Teşekkürü bırakın, buraya gelip son günlerde her gittiği yerde yaptığı gibi diline pelesenk olduğu şekilde Cumhuriyet Halk Partisini ağzına alıp terörle ilişkilendirmeye başladı. ‘Cumhuriyet Halk Partisi karar vermelidir’ diyor, ‘Milletin partisi mi, teröristlerin partisi mi?’Oradaki Cumhuriyet Halk Partisini çıkarın yerine Adalet ve Kalkınma Partisini koyun esası budur. AKP karar vermelidir. Milletin partisi misin? Burada bu tesisi açmak için milleti davet etmiyorsun ama öbür yandan göreve geldiğinden günden bugüne neredeyse sıfırla almış terörü, bugün geldiğimiz sürece taşıyan sen değil misin? Teröristlerle Kandil’de, terörist başıyla İmralı’da masaya oturup görüşmeler yapan sen değil misin? Adına çözüm süreci, barış süreci ismini takarak teröristlerle işbirliği yapan, Osla’da protokollere imza atan, Dolmabahçe’de masalara oturan sen değil misin ey başbakan. Teröristlerin faaliyetlerini Türk Silahlı Kuvvetlerinin yaklaşık 290 operasyon talebinin sadece 6’sına izin veren gerisine izin vermeyen, valilerine talimat gönderen, ‘teröristlere dokunmayacaksın’ diyen sen değil misin? 7 Haziran’dan sonra fırlayan terörizmin sonucunda oyunu yüzde 40’dan 49’a çıkaran sen değil misin? Cumhuriyet Halk Partisi her zaman olduğu gibi bugün de yarın da aynı şeyi söyleyecek ve söylemeye devam edecek. Türkiye demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Hukukun üzerindeki vesayet hükümet tarafından yargının üzerindeki vesayet kaldırılmalıdır. Terörün, terörizmin bitmesi için gereken demokratik görüşmeler Türkiye Büyük Millet Meclisinin çatısı altında yapılmalıdır” dedi.

AK PARTİ YÖNETİCİLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Teröre ve terörizme yardım ve yataklık eden her kim olursa olsun hesabının mutlaka sorulması gerektiğinin altını çizen Sındır şunları söyledi: “Bugün Türkiye’nin 81 vilayetinde, il ve ilçelerimizde Adalet ve Kalkınma Partisinin yöneticileri hakkında teröre ve terörizme yardım ve yataklık etmekten dolayı suç duyurusunda bulunuyoruz, bütün bilgi ve belgeleriyle birlikte. Onun için diyorum ki ey Başbakan Davutoğlu ve onun çevresinde onun şakşakçıları, artık gelin şu Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında terörle ilgili Grup Başkanvekilim Özgür Özel’İn bahsettiği gibi verdiğimiz araştırma önergesine bir he diyin de gerçek boyutlarını görelim terörizmin gerçek nedenlerini ortaya çıkaralım, bilgileri belgeleri ortaya çıkaralım."

Yapılan açıklamaların ardından kurdele kesen CHP’liler salonda incelemede bulundu. Manisa’nın Büyükşehir Belediyesi olmasının ardından kapatılan Muradiye belde belediyesi tarafından yaptırılan ve açılışa davet edilmedikleri için Muradiye Spor Kompleksinin açılışını yapan CHP’liler salonda yerde bulunan Türk bayraklarını alıp Salona Atatürk posteri açtı. Saygı duruşunda bulunan CHP’liler İstiklal Marşı okuyarak salondaki etkinliğini tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel