Sevgili Okuyucularım;

“Tarih tekerrür den ibarettir” derler;

Acı bir haber okuyorum, Manisaspor Kulüp Başkanı Bülent Baygeldi ve İkinci Başkanı Altan Çakıcı, tüm Manisa’ya Manisaspor’u kurtarmak için çağrıda bulunuyorlar! “ Kim gelip 'ben kurtarırım' diyorsa hemen gelsin anahtarı da kendisine teslim edelim.” diyorlar.

    Donarak haberi okurken,  aklıma Spor adamlığı ve hayırseverliğiyle de tanınan, yaptığı yardımları nedeniyle TBMM Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilen 1990'lı yıllarda Manisaspor Başkanlığı yapan Manisaspor’a bu günkü, Manisaspor’un içinde barındığı tesisleri yaparak kazandıran, birçok eseri hizmete sunan iş adamı, ayrıca Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinden Fair Play  ödülü ve 1987 Yılında kuruluşunu gerçekleştirerek  10 Yıl Başkanlığını yaptığım  ASKF’nin 1997 Yılında AMATÖR DÜNYASI Hizmet Ödülünü kazanan rahmetli Tarık ALMIŞ geldi.

   “UYKUSU DERİN ŞEHİR” Manisa’m, Manisa spor tarihini incelediğimiz de bazı kaybolan ulaşılmayan tarihleri ile karşılaşıyoruz. Manisa Sporun eski kaptanlarından Sevgili Bülent HASGÖNÜL Manisa Spor’un tarihselliği ile ilgili kitap yazdı. Emeğine sağlık diyorum.

    Oysa Manisaspor Tarihi bu güne kadar tam yazılamadı! Neden mi? Diye soracak olursanız, Manisaspor adına konuşan ünlüler balık hafızasına sahip olarak günü kurtarmaya çalışıyorlar da ondan. Medyatik olmanın, ihale almanın dışında,  Manisasporu, spora hizmet edenlerle birlikte  masaya yatıramadılar bu güne kadar, siyasilerin gölgesinde kalmayı ve onlardan medet ummayı yeğlediler.

  “ Kim gelip ben kurtarırım diyorsa hemen gelsin anahtarı da kendisine teslim edelim.”Manisaspor sevdamızdır. Sözlerinin acısı Manisa’yı ve Manisaspor’u sevenleri inciterek, içini yakar.

   Manisaspor ilk defa bu duruma düşmemiştir.

   MANİSASPOR; 1931 Yılında Ahmet Nuri Aksüyek yönetiminde, Seyit Ali Doğaneli, Ahmet Çiftlikli, Kemal Pınar, Halil Yaralı, Reyşat Korguz, Mehmet Adanalı tarafından Kurulan SAKARYASPORUN evrenselliğinin ürünüdür.

   Türk futboluna sayısız futbolcu yetiştiren Sakarya Spor 2.Dünya Savaşı yıllarında faaliyetini durdurunca 1946 yılında zamanın savcı yardımcılarından Şemi ERGİN yönetiminde ikinci kez kurulduğu bilinmektedir.

   Rahmetli Halil ONULTMAK Manisa’nın önemli spor şahsiyetlerinden Kumar Ali lakaplı Ali Hocayla “en büyük Sakarya spor” diye sporda tarihi tartışırlardı. Unutulanlar Manisaspor tarihini unutturmamaya çalışıyorlardı!

    1963 Yılında Enver CİDER Başkanlığındaki yönetimde yer alan Hasan Vardarer, İbrahim Atagürleyik, Kerim Sartık, İzzet Ödev, Kemal Doğan, Zeynullah Vardarer, Tevfik Türkoğlu, dönemin BTGM. Beden Terbiyesi Bölge İl Müdürü Orhan Erkal, Kulüp Üyeleri Nevzat Manisalı, Nevzat Şengül, Fikri Bayrıl, Cevdet Özgirgin, Enver Tokmatış'ın büyük gayretleri ile profesyonel olunması kabul edilerek 1963-1964 yılında profesyonellik hayatına adım atmış oldu.

     Bir Yıl sonra SAKARYA SPOR Kulübü 15.06.1965 tarihinde yaptığı Genel Kurul toplantısın da MANİSASPOR adını alarak yapılan genel kurulda Yönetim Kurulu başkanlığına ENVER CİDER seçilmiştir.

  Manisaspor kendi imkanları ile mücadele ettiği dönem de 1996-97 sezonunda Ertuğrul Aytaç başkanlığındaki yönetimi lig ikinciliğine kadar Manisasporu yükselterek şampiyonluğu kıl payı kaçırdığı dönemin ardından çöküş başlamıştı..

    ASKF Başkanlığım sırasında Manisa’mızda Spora büyük katkıları  olan Halil Onultmak, Erol Ayaktaş, Sadettin Ilgınlı ve Güven Fındıklar bana gelerek “Manisaspor yasal olarak kapanıyor” dediklerinde eski merkez Postahanenin karşısında bulunan otelin toplantı odasında toplanarak defterlerini alarak sahiplenmiştik. Ne yapmamız gerektiğini düşünüyorduk.

      Manisa’da 1994-2004 yılları arasında Anavatan Partisi’nden iki dönem Belediye Başkanlığı yapan Rahmetli Adil Aygül Belediye Başkanıydı, Güven Fındıklarla birlikte özel Kuyumcular caddesindeki Bürosunda, konuşurken bana “Bak başkan Manisasporu emin ve güvenilir birine teslim edeceğiz” derken Sayın Cengiz Ergün’ü işaret etmişti. 1999 sezonunun ikinci devresinde yapılan olağan üstü kongre ile Cengiz ERGÜN Başkanlığındaki yönetim göreve başladı.

    Rahmetli Adil Aygün hiçbir yardımını esirgemeden Cengiz Ergün’ün Manisaspor başkanlığında zirveye tırmanışına VESTEL’i katarak yürüdüler.  Belediye, Valilik, Kamu kuruluşlarının desteği ile 2000-2001 sezonunda VESTEL'in desteğini alarak Ahmet Nazif ZORLU ile iki yıllık protokol imzalayan Cengiz Ergün Yönetimi inişli çıkışlı sezona rağmen lig üçüncülüğünü elde ederek yeni statü gereği Türkiye 2.ligi B Grubuna yükseldi.. manisaspor kazanıyor! Manisa kaybediyordu. Neyimi Hava alanını, Manisaya yapılacak hava alanına Vestel’in TIR Konteynerleri yerleşiyordu.

    29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Manisalar, Manisa Belediye Başkanlığına Cengiz ERGÜN’ü seçerek Büyük Şehir Belediye Başkanlığına taşıdı. Manisa’mız Büyük Şehir statüsünü kazandı fakat Manisaspor her nedense kendisini yetiştiren çiftlik sahibinin bıçağı arasına sıkıştı.

   Manisaspor’un düştüğü bu günkü konum, kendisini Başkanlığa ve TFF Başkan yardımcılığına kadar taşıdığı insanların vefasızlığına uğraması.

2. Lig'in son sıralarına demir atan Manisaspor; elektrik, su ve doğal gazı borcu yüzünden kapatılan Tarık Almış tesislerde açık alanda zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

       Manisa Balık hafızasına mı sahiptir? Manisaspor düşermi? Ve Manisa halkı tekrar aynı oltaya düşer mi? derseniz, düşer efendim.. Düşer derim!

    Sağlıklı yaşayın sağlıcakla kalın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel