Öne Çıkanlar sosyal koruma ak parti hazine bakanı Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi Jandarma ekipleri

Zeytin çekirdeklerinden Türk bayrağı tasarladılar

Kırkağaç Bakır Atatürk Hilmi Bakırlı Ortaokulu İngilizce öğretmeni Pınar Ekinci tarafından ortaya çıkarılan tasarım için öğretmenler ve öğrenciler seferber oldu. Ekinci ve öğrencileri yöreyi temsil etmesi açısından zeytin çekirdekleri ve yaprakları ile Türk bayrağı tasarladı. 
Bölgedeki zeytin fabrikasından zeytin çekirdekleri alınıp okul öğrencileri ve öğretmenleri ile birlikte çekirdekler temizlenip, fırınlanarak kurutuldu. Daha sonra Kırkağaç’ın Bakır Mahallesinde bulunan 1655 yaşındaki Türkiye'nin en yaşlı zeytin ağacı olan tarihi anıt ağacın dökülen yaprakları toplanarak temizlendi. Tek tek yapıştırılarak oluşturulan Türk bayrağı tasarımı daha önce denenmemiş bir çalışma olması açısından dikkat çekici bulundu. 
Tasarlanan Türk bayrağı 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabul tarihinde sergilenmek üzere Konya'ya gönderildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel