Öne Çıkanlar salihli manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu izmir istanbul Serbest Gündem

Zaman kaybının önüne geçildi

Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan, "Üyelerimiz, vergi dairelerine ve bankalara yatırmakta oldukları ticaret sicil harçlarını 2017 yılı başından itibaren odamıza yatırmaya başladılar. Böylelikle oda üyelerimizin uğradığı zaman kaybı sona erdi." dedi.

Sarıgöl’de oda üyelerine yaptığı ziyaretlerde oda harçlarının artık odaya yatırılmaya başlandığını dile getiren Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan, "Aralarında Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın da bulunduğu pek çok oda üyesinin ticaret sicil işlemlerini yaptırabilmek için vergi dairelerine veya bankalara harç yatırmak amacıyla uğradıkları zaman kaybına ve eziyete dikkat çeken şikayetleri üzerine yasal düzenleme yapıldı. Böylece oda üyeleri ticaret sicil işlemleri için 1 Ocak 2017’den başlayarak bu harçlarını odalara yatırılabilmenin yolu açılmış oldu. Üyeler ticaret sicil harçlarını yatırabilmek için vergi dairelerine veya bankalar gidip gelerek uğradıkları zaman kaybından kurtulacaklar." dedi.

Yapılan düzenleme ile çok büyük bir zaman kaybının önüne geçildiğine dikkat çeken Seyhan, "6728 sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 34. Maddesi ve 492 sayılı Harçlar Kanununun 132’nci maddesine eklenen fıkra çerçevesinde, 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle ticaret sicili işlemlerine ilişkin harçlar, bundan sonra odalar tarafından tahsil edilebilecek. Ticaret ve Sanayi Odaları, tahsil ettikleri harçları kanunda belirtilen usullerle Maliye Bakanlığı’na iletecekler. Bu uygulamayı düzenleyen kanunun 34’üncü maddesinde, ’Ticaret sicili işlemlerine ilişkin harçlar, ticaret ve sanayi odaları veya ticaret odaları veyahut ilgili odalar tarafından makbuz karşılığı peşin olarak tahsil edilir’ hükmünün yer almasıyla oda üyelerimiz 1 Ocak 2017’den başlayarak çok büyük bir zaman kaybından kurtulmuş olacaklar." diye konuştu.

Oda üyelerinin ticaret sicil harçlarını vergi daireleri yerine odalara yatırılabilmesini sağlayan yasa değişikliği hakkında bilgi veren Seyhan açıklamasını şöyle tamamladı: "Üyelerimiz ticari sicil işlemleri için odamıza gelerek işlemlerini başlatıyorlar, sonra gerekli harçları vergi dairelerine veya bankaya yatırmak üzere gidip, yatırdıklarına ilişkin makbuzlarla yeniden odamıza dönüyorlardı. Şehir içi trafik sorunu, vergi dairelerinin uzaklığı, bankalarda yaşanan yoğunluk sıra bekleme, taşıtların park yeri sorunu gibi sorunlar nedeniyle üyelerimiz çok büyük zaman kaybına uğruyorlardı ve üyelerimiz için eziyete dönüşüyordu. Bu durumu başta Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere pek çok oda TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve ilgili bakanlıklara aktardık ve bu konudaki odalarımızın ve üyelerimizin sıkıntılarını ilettik. Sonuçta yapılan yasal bir düzenleme ile ticaret sicil harçlarının odalar tarafından alınabilmesinin önü açıldı. Şimdi üyelerimiz harçlarını yatırmak üzere vergi dairelerine veya bankaya gidip gelerek zaman kaybetmekten ve eziyetten kurtulacaklar. Böylece işlemler çok daha hızlı bir şekilde yapılabilecek."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel