Öne Çıkanlar salihli manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu izmir istanbul Serbest Gündem

Yeşil-beyazlı judocudan Türkiye Şampiyonluğu

Türkiye Judo Federasyonu’nun 2017 yılı faaliyet programında yer alan Demokrasi ve Şehitler Yıldızlar Türkiye Judo Şampiyonası 14-16 Temmuz tarihleri arasında Aksaray ilinde yapıldı. Manisa Büyükşehir Belediyespor Judo Takımı sporcusu Burak Alkan 55 kilogramda Türkiye Şampiyonu olarak büyük başarıya imza attı.

Türkiye Judo Federasyonu tarafından 14-16 Temmuz tarihleri arasında Aksaray ilinde Demokrasi ve Şehitler Yıldızlar Türkiye Judo Şampiyonası gerçekleştirildi. 70 ilden 828 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada Manisa Büyükşehir Belediyespor adına başarılı sporcu Burak Alkan mücadele etti. Yeşil-beyazlı sporcu Burak Alkan ilk turda Çorum ilinden Batuhan Demiröz’ü, ikinci turda Iğdır ilinden Yusuf Yıldız’ı, üçüncü turda Konya ilinden Bahattin Bulut’u yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Ordu ilinden Yakup Büyüktaş’ı yenen Burak Alkan yarı finalde ise Ankara ilinden Metehan Bayraktar’ı yenerek adını finale yazdırmayı başardı. Burak Alkan, final müsabakasında ise Sakarya ilinden Yusuf Kantar’ı mağlup ederek Türkiye Şampiyonu olmayı başardı.

Yeşil-beyazlı sporcu elde ettiği bu dereceyle 19-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında Ankara ilinde yapılacak olan Yıldızlar Judo Milli Takım Kampına katılmaya hak kazandı. Alkan, milli takım kampının ardından 29-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında Yunanistan’ın Selanik şehrinde yapılacak olan Yıldızlar Balkan Şampiyonası’nda ülkemizi ve kulübümüzü temsil edecek.

Anahtar Kelimeler:
TürkiyeJudo
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel