Öne Çıkanlar Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisada kaybolan 2 teknisyen 6 saat sonra bulundu Yunusemre Kadınları Muhtar zatürreye yenik düştü Akhisar Arena

Üreticilere Zeytin Budama Eğitimi Verildi

Salihli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Köseli Mahallesi’nde gerçekleştirilen uygulamalı zeytin budama eğitimine zeytin üreticileri ile zeytin bahçelerinde budama işi yapan vatandaşlar katıldı. 
Bir hafta süren eğitimin, teorik ve uygulamalı olarak iki aşamada yapıldığını ifade eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Demir, teorik derslerde zeytinciliğin tarihi, zeytin ağacının özellikleri, zeytin çeşitleri, zeytinde hastalık ve zararlılar, zeytin hasadı ve depolaması ile ilgili bilgiler verilirken, uygulama kısmında ise zeytin bahçesinde budama yapılarak, budama yöntemleri ve en ideal budama şekillerinin anlatıldığını belirtti.
Demir, verdikleri eğitimlerle amaçlarının üreticilerin verimsiz dönemi mümkün olduğunca kısaltmalarına yardımcı olmak, büyüme ve meyve teşekkülünü dengelemek, ağacın dengeli verimli dönemini uzatmak, ağacın zayıflamasını ve erken yaşlanmasını önleyerek ekonomik anlamda kar etmelerini sağlamak olduğunu dile getirdi.
Salihli bölgesindeki budama işleminin soğuk tehlikesinin geçtiği aylarda yapılması gerektiğini kaydeden Demir, bölgedeki zeytin ağaçlarının mart-nisan aylarında budanması gerektiğinin altını çizdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel