Öne Çıkanlar yunusemre mısırdaki idam kararları nurullah savaş recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu

ÜLKE EKONOMİSİNİ CANLANDIRMAK İÇİN...

 Hazine Müsteşarlığınca 2 Ekim’de başlatılan altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracıyla ilgili olarak Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda talep toplamada aracı tek banka olan Ziraat Bankasının İzmir 2. Bölge Yöneticisi Hüseyin Tamer Karaman tarafından bir basın toplantısı düzenlenerek vatandaşların ülke ekonomisine hiçbir katkısı olmayan yastık altındaki varlıklarını tahvillerle ekonomiye kazandırmalarını istedi.

Talep toplamanın 3. haftasında Manisa’da olacaklarını kaydeden Karaman, Manisa’da Mesir Şubesi, Salihli, Turgutlu ve Akhisar ilçelerinde de birer şubelerinde talep toplayacaklarını kaydetti. Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılmasının ülke için çok değerli olduğunu kaydeden Karaman, “Bunun ülke ekonomisi için çok değerli olduğuna inanıyoruz. Yatırımcı için çok akılcı ve rasyonel bir karar olduğunu düşünüyoruz. Bütün bu yönleriyle düşünüldüğünde hem ülke için hem yatırımcı için karşılıklı kazan-kazan durumunun var olduğu bir ürün olarak öngörüyoruz ve talepleri bekliyoruz. Türkiye genelinde yaklaşık 2 bin 200 ton yastık altında altın olduğunu düşünüyoruz. Bunun piyasa değeri de 100 milyar dolar” dedi.

Yastık altındaki altının gerek yatırımcısına gerekse ülke ekonomisine hiçbir katkısı olmadığının altını çizen Karaman, şunları söyledi: 

“Yastık altındaki altın, saklamak, çaldırmak, kaybetmek gibi riskler barındırıyor. Hazine Müsteşarlığının bu ürünü, kaynakları doğru mecralarda değerlendirme talebi için, ülkenin hazinesine yapılacak bu tür bir katkı, dışarıdan borçlanmak yerine iç kaynaklardan, toplumun kaynaklarına başvurmayı ve çok doğru bir bakış açısını içeriyor ki akabinde böyle bir ürünle vergi ve benzeri herhangi bir şey talep etmeden değerli bir ürünle çıktı ve bunları talep ediyor. Saklamayla ilgili problem taşıyan, getiri sağlamayan, yastık altında kendisine ve hazineye katkı sağlamayan bir ürünü sistemin içerisine almanın vatandaşlar tarafından kaybedilecek hiçbir tarafı yok, hiçbir kaybı yok. Ülkeye destek açısından çok önemli bir ürün olarak değerlendirmek lazım. Yastık altında olması yanlış, doğru olan bu tür ürünlerde konumlanmak, bu tür noktalarda bulunmak.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel