Öne Çıkanlar MOSTEMden Büyük Firmalardaki Personel Çocuklarına Kodlama Eğitimi Emekliye 241 lira zam Baba İlgilenir Zafer Sezer Alp alaşehir mitingi

Somalı fırıncılar isyan etti

Manisa’nın Soma ilçesinde fırıncı esnafı bir araya gelerek sorunlarını gündeme getirdi. İlçede bulunan yaklaşık 32 fırıncı esnafı Soma Ticaret ve Sanayi Odası’nda buluştu. Soma’da fırıncı esnafının can çekiştiğini dile getiren esnaflar, maliyetin her geçen gün artmasına rağmen rekabetten dolayı 50 kuruşlara inen ekmek nedeniyle bölgedeki en ucuz ekmeğin Soma’da olduğunu dile getirdi.

Rekabetten dolayı her geçen gün sayılarının azaldığına dikkat çeken fırıncı esnafı ekmek fiyatlarının en az 1,25 TL olması gerektiğini vurguladı. Fırıncılar adına konuşan aynı zamanda kendisi de fırıncı esnafı olan MHP Soma İlçe Başkanı Vedat Erdem, "Bakkallardan sonra fırıncılar da can çekişmeye başladı. Vatandaşımız ekmeğini mecburen bakkaldan almak zorunda. Bakkallara ekmeği de biz veriyoruz. Bizim amacımız ekmeği rayiç bedelinde satmak değerini almaktır. Satılan ekmeğin değeri 50 veya 75 kuruş değildir. Haksız rekabet yanında çok şeyleri getirir. Haksız rekabet, sigortayı ödeyememe, vergiyi ödeyememe, her türlü sorun vardır. Bakın haksız rekabeti, bugün merdiven altı üretim diye tabir edilen köy ekmeği diye yapılan ekmeklerdir. Bunlar bizim gibi fırın yapmışlar vergi vermeden sigorta ödemeden kontrol edilmeden yapılan ekmekler ne kadar sağlıklıdır. Biz bunları tespit ettik. Bakanlığa kadar bildirdik. Pazar yerlerinde sıkıntılarımız vardır. Köylünün önüne konulan ekmek değil, bu işin ticareti yapanların uyguladığı tezgahtır." dedi.

"Soma’ya dışarıdan komşu illerden ekmek geliyor." diyen Erdem, "Bugün unun çuvalı 71 lira. Bir kişi çıkıp unculara sen niye zam yapıyorsun diyemiyor. Bir fırıncı 10 kuruş ekmeğe zam yaptığında millet ’Bu belediye ne işe yarar’, ’Esnaf ne işe yarar’ demeye başlar. Küçükler her zaman sopa yemeye hazırdır. Fırından çıkan ekmeğin maliyeti bellidir. Diğer alım satımlarda dolar ve euro artar her şey artar. Bu durumda bizde nasibimizi alırız fakat fiyat artırdığımızda herkes ayağa kalkar. Bir fırıncı bugün ekmeği 1,25 liradan satarsa kendine ekmek götürür." ifadelerini kullandı.

Diğer fırıncı esnafları ise bu konuda birlikteliğin önemine vurgu yaparak önümüzdeki dönemlerde bir çalışma başlatacaklarını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel