Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi Manisa Büyükşehir Belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA

Şölen Havasında Açılış

 Manisa Büyükşehir Belediyesinin Saruhanlı’da yapımını tamamladığı Uğur Mumcu Parkı ve kafeteryası ile Çocuk Kültür Sanat Merkezi’nin açılışı, görkemli bir törenle gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Açılışı gerçekleştirilecek Uğur Mumcu Parkı ve Çocuk Kültür Sanat Merkezi ile ilgili bilgiler vererek "Uğur Mumcu Parkı’nda güzel bir düzenleme çalışması yaptık ve birazdan sembolik olarak açılışını gerçekleştireceğiz. Burada yeni bir kafeterya, çocuklarımız için oyun alanı ve meydan kazandırdık. Peyzaj ve çevre düzenlemesiyle güzel bir alan haline geldi. Saruhanlılı hemşerilerimiz ve çocuklarımız güle güle kullansın. Yine Çocuk Kültür Sanat Merkezimizin de açılışını gerçekleştireceğiz. Mental aritmetik, gitar, okul öncesi, satranç, matematik, İngilizce ve halk oyunları olmak üzere 7 branşta 160 çocuğumuz burada eğitim alıyor. Genç dimağlara cumhuriyetimizi, Atatürk’ü ve vatanını milletini sevmeyi de aşılıyoruz" dedi.

MABEM kursları ile gençlerin de her zaman yanında olduklarını aktaran Başkan Ergün, “Çocuk Kültür Sanat Merkezinden bahsetmişken, MABEM’e değinmeden geçemeyeceğim. Biliyorsunuz gençlerimiz üniversitelere hazırlanırken, dershaneye gitme imkanı olmayan gençlerimiz için 17 ilçemizde MABEM kurslarını faaliyete geçirdik. Başarı oranımızı yüzde 98’lere ulaştırdık. Saruhanlı’mızda da 6 derslikte, 12 öğretmenle tam 272 öğrencimiz MABEM’den yararlanıyor. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, geleceğe güvenle bakabilmeleri bizlerin tek beklentisi. Yarınlara umutla bakan ve korkmadan Ne mutlu Türküm diyene diyebilen gençler yetiştirebilirsek ne mutlu bizlere” dedi.

İlçeye yapılması planlanan projeler hakkında da bilgi veren Başkan Ergün, “Saruhanlı’da hem araç trafiğini rahatlatacak olan yer altı otoparkı, hem gençlerimizin kendilerini geliştirebilmeleri amacıyla her türlü faaliyeti yapabilecekleri gençlik merkezi, hem de kentin simgesi olabilecek meydandan oluşan dev bir proje için malumunuz olduğu sürece kamulaştırma çalışmaları yapıyoruz. Bu güzel projenin ihalesi için hızla kamulaştırma çalışmalarımızı tamamlayıp, ihalesine çıkmayı planlıyoruz. İhale prosedür sürecini tamamlayıp hemen çalışmalara başlayabilirsek, 1 yıl içinde Saruhanlı’mıza bu güzel üçlü projeyi kazandırırız diye düşünüyorum” diye konuştu.

7 Eylül Caddesi’nde yaptıkları çalışmayla caddeyi güzel bir prestij caddesine dönüştürdüklerini hatırlatan Başkan Ergün, “Yol, kaldırım ve aydınlatma çalışmalarıyla şıkır şıkır bir hale geldi bu caddemiz. Aynı şekilde Gaziosmanpaşa Caddesi için de proje geliştirdik. Projemiz kapsamında 500 metre uzunluğundaki caddemizde mevcut yol ve kaldırımdaki malzemeleri söküp, yenileyeceğiz. Yeni yol ve kaldırım kaplamaları, bordürleri ve su oluklarının yanında caddede cep şeklinde otopark ve engelli vatandaşlarımız için uyarıcı yürüyüş bandı yapacağız ve yolun aydınlatmasını da yenileyeceğiz. Kısaca 7 Eylül Caddesi’nin ardından Saruhanlı’mız Gaziosmanpaşa Caddesi ile ikinci bir prestij caddesine kavuşmuş olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Konuşmanın ardından okunan dualar eşliğinde ilk olarak Uğur Mumcu Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılış kurdelesini protokol üyeleriyle birlikte kesen Başkan Ergün, parkın Saruhanlı’ya hayırlı olmasını diledi. Ardından Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılışına geçildi. Burada halk oyunları gösterisini izleyen Başkan Ergün, kendisini bekleyen çocuklarla da yakından ilgilendi. Merkezin açılış kurdelesini kestikten sonra çocuk merkezi eğitmenleri ve öğrencilerle bir araya gelen Başkan Ergün, minikleri kırtasiye malzemesi ve boyama kitabı hediyesiyle sevindirdi. Başkan Ergün, çocuklarla sohbet etmeyi ve fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Genel Sekreter Yardımcıları Yılmaz Gençoğlu, Mustafa Genç, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Zeki Bilgin, MHP Saruhanlı İlçe Başkanı Baki Ulu, Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Balaban, Meclis Üyeleri, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Daire Başkanları, Saruhanlı Koordinasyon İşleri Şube Müdürü Nuri Güncan, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Saruhanlı ilçesi Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel