Öne Çıkanlar salihli manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu Serbest Gündem Manisa Büyükşehir Belediyesi

Şehzadeler’deki işçileri sevindirecek imza

Şehzadeler Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında kasım ayından bu yana yürütülen toplu iş sözleşmesinden işçileri sevindirecek karar çıktı. 2017-2018 yıllarını kapsayan toplu sözleşmeye göre 2017 yılı için yüzde 11, 2018 yılı içinde yüzde 12’lik artış için imzalar atıldı.

Şehzadeler Belediyesi ve Hizmet İş Sendikası arasında Kasım ayından bu yana sürdürülen toplu iş sözleşmesi Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in makamında Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası (YEREL-SEN)’in de katılımı ile yapılan imza töreni ile son buldu. Başkanlık makamında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi imza törenine Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Hizmet İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Turan Karafil, Yerel Yönetimler Kamu işverenleri Sendikası Genel Sekreteri Yahya Bilgin, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Songüler, Bayram Akkaya ve sendika temsilcileri katıldı.

Yapılan toplu sözleşme ile işçilerin lehine bir çalışma yapıldığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Belediyemizde çalışan 31 tane kadrolu işçimiz ile 2017-2018 yılı toplu sözleşmemizi gerçekleştirdik. Hizmet İş’e bağlı Yerel Sen ile uzun görüşmeler yapıldı. Bu görüşmelerin ardından işçilerimiz açısından son derece sevindirici kararlara imza atıldı. Özellikle ödenen sosyal yardımlar noktasında çok ciddi iyileştirmeler yapılmış oldu. Almış olduğumuz ortak karar neticesinde 2017 yılının ilk 6 ayında geçerli olmak üzere yüzde 5, ikinci altı ay yüzde 6. 2018 yılı içinde ilk altı ay yüzde altı, ikinci altı ayda da yüzde 6 olmak üzere, 2017 yılında toplamda yüzde 11, 2018 yılında da yüzde 12’lik bir artış yapılmış oldu. Yapılan bu artış işçilerimizin lehine olan ve enflasyon oranlarının üzerinde bir artıştır. Almış olduğumuz bu ortak karar işçi kardeşlerimiz için hayırlı olsun. Rabbim hepimize kazasız belasız bir şekilde Şehzadeler halkına hep bitlikte hizmet etmeyi nasip etsin inşallah.” dedi.

Hizmet İş Manisa Şube Başkanı Turan Karafil, 31 işçiyi kapsayan 2 yıllık toplu sözleşmenin olum bir şekilde imzalanması nedeni ile Başkan Çelik’e teşekkür etti.

“Toplu sözleşme işçilerimiz için güzel bir şekilde neticelenmiştir”

Şehzadeler Belediyesi ve Hizmet İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesinden işçiler için güzel bir karar çıktığını kaydeden Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası (YEREL-SEN) Genel Sekreter Yardımcısı Yahya Bilgin, “Yerel Yönetimler Kamu İşveren sendikası 2005 yılında kurulmuş bir sendikadır. Türkiye genelinde 30 ilde 100’e yakın Belediyemizde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Şehzadeler Belediyemiz, Yerel yönetimler İşveren Sendikasına 2016 yılı itibarı ile üye olmuştur. Kasım ayı sonu itibarı ile toplu iş sözleşmesi çalışmalarını başlatmıştık. Bugün itibarı ile de çalışmalarımızı neticelendirmiş bulunmaktayız. Özellikle bu sözleşmenin böylesine güzel bir şekilde tamamlanmasına katkı sağlayan Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. İşçilerimiz adına yapılan bu toplu sözleşmemiz Manisa’mıza, Şehzadeler ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından taraflar toplu sözleşmeye birlikte imza attı.

Anahtar Kelimeler:
şehzadelerBelediye
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel