Öne Çıkanlar salihli manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu Serbest Gündem şehzadeler belediyesi

ŞEHİDİN ADI PARKTA ÖLÜMSÜZLEŞTİ

 Mardin'in Ömerli Karakolu'nda 1985 yılında görev yaparken mayınlı tuzak sonucu şehit düşen Jandarma Er Mehmet Gül’ün ismi ailesinin talebi üzerine belediye meclisinde alınan karar ile Kurtuluş Mahallesindeki çocuk parkına verildi. Çocuk parkına ismi verilen Şehit Mehmet Gül Parkının yeni tabelası Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yerleştirildi. Tabelanın etrafına mevsimlik çiçek dikimi yapılarak peyzaj düzenlemesi yapıldı. Ayrıca parkın içerisinde bulunan mevcut çeşme de yeni bir görünüme kavuşturuldu. Şehidin Ailesi de Şehit Mehmet Gül’ün isminin ölümsüzleştirildiği parkta mevlit okutup, hayır yemeği gerçekleştirdi. Şehit Mehmet Gül’ün annesi Ayşe Gül’ün talebi üzerine Çocuk parkına şehidin isminin alınan meclis kararıyla verildiğini ifade eden Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda “Bu toprakları vatan yapan şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmamız gerekiyor. Salihli’de aziz şehitlerimizin isimlerini hep yaşatacağız. Bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun ömür diliyorum” dedi.

Düzenlenen hayır yemeğinde şehit Mehmet Gül’ün resminin yer aldığı tablo Kaymakam Turgut Çelenkoğlu tarafından şehidin Annesi Ayşe Gül’e verildi. Hayır yemeğine ise Kaymakam Turgut Çelenkoğlu, Belediye Başkanı Zeki Kayda, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Alşen, İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran, Belediye Başkan Yardımcıları Nuri Kaya, İbrahim Karaca ve Mahmut Süreyya Karaoğlu, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş, Şehidin Annesi Ayşe Gül, abisi Ali Gül ile şehit aileleri ve davetliler katıldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel