Öne Çıkanlar kısa film kenan ışık manisa belediye başkan adayları mani yer altı otoparkı manisa aile hekimleri derneği

Öğrenciler Viyana’dan Döndü

Kula Hacı Ömer Özboyacı Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencileri stajlarını Avusturya’nın Başkenti Viyana’da tamamladı.

Kula Hacı Ömer Özboyacı Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencileri, Erasmus+ Mesleki Eğitim Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Programı Doğalgaz Tesisatçılığı Avrupa Stajı kapsamında Avusturya’nın Viyana Şehrinde 20 günlük staj çalışmalarını tamamladı. Öğrenciler Viyana’da yaptıkları stajla birlikte mesleklerine olan bakış açıları da değişti.

Kula Hacı Ömer Özboyacı Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi Müdürü Hüseyin İzci, projeyle birlikte öğrencilerin yeterliliklerinin gelişmesi ve yurt dışında mesleki gelişim fırsatı bulmasının hedeflendiğini belirterek, "Öğrencilerimizin yurtdışı eğitim fırsatlarını artırmayı ve eğitim-öğretimden iş hayatına geçiş yapabilmeleri için ihtiyaç duydukları becerileri kazandırmayı; mesleki eğitim personelinin, iş pratiği bilgisi elde etme ve becerilerini artırmayı amaçlayan faaliyetler kapsamında bu stajı yapabilmişlerdir. Yapılan staj sonunda mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayarak istihdama dahil etmek; Okulumuzun yurt dışındaki KOBİ’lerle olan bağlarını güçlendirmek ve sürdürülebilir nitelikli ortaklıklar geliştirmek; doğalgaz tesisatçılık sektörünün kalifiye iş gücü talebinin karşılanmasına katkı sağlamak ve öğrencileri meslekleri alanında motive ederek özgüven duygusunu geliştirmek adına verimli çalışmalar olduğunu, bu yıl içerisinde çeşitli ülkelere öğrenciler götürülerek staj çalışmaları devam edecek" dedi.

Viyana’da staj yapma imkanı bulan öğrencilerden Özcan Şanlı ise mesleki açıdan düşüncelerinin geliştiğini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
öğrenciViyana
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel