Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi Manisa Büyükşehir Belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA

O Parti FETÖ’nün Desteklediği Bir Parti


MHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay Türkiye'nin siyasi tutumunu anlatarak programa şu sözlerle başladı. 
"Türkiye bir aydınlanma evresindedir. MHP öteden beri siyasi bir yapı olarak diğer partilerden ayıran özellik bir tarih şuuru içerisinde bakar bütün sorunlara. Şu son günlerde geçmiş, dün ve yarın perspektifi ile ilerliyoruz. Yüzyıllardır Türkiye hep mücadele içerisinde.  İçinde bulunduğumuz coğrafya dünyanın en stratejik konumu pozisyonunda olduğu açık. 
Birlik ve beraberlik konusunda birlikte olmak zorundayız. E büyük sorumluluk siyasilere düşüyor. Milletimiz sezgisiyle mücadelenin çokta farkında. 
Uzun yıllardan beri Irak'ın kuzeyi Türkiye tarafından hep destek geldi. Ancak günümüzde bir devlet kurulma isteği işin rengini değiştirir. Tarihten nasıl ders alırız? Geçmişte yaşadığımız 1908 ikinci meşrutiyet döneminde devletin en tepesinde ciddi bir kriz olmuştur. Abdülhamid düşmanlığı fazla olmuştur. Avrupa buna örnek. 1908 de Bulgaristan bağımsızlığını ilan etti. 
4 yıl önce kurulan Bulgar ordusu İstanbul'a dayandı. Gelelim günümüze 15 Temmuz Hain darbe girişimi sonrasında orduda, emniyette ve askeriyede devam ettiği düşünülüyor.
 2. Ordu Komutanı FETÖ'den tutuklu ve Barzani diyelim ki kendi devletini ilan etti ve 4 yıl önce Türkiye'ye saldırdığını düşünün bunlar olabilir. Ne kadar vahim bir durum var aslında 19122de İstanbul Çatalca'ya dayanan Bulgar Ordusu 2023'de Ankara kapısına dayanan Barzani ordusu olabilir. Türkiye kararlı ve güçlü olduğu sürece yenemeyeceği sorun yoktur.
Biz MHP olarak önce ülkem ve milletimiz diyoruz. Kargaşaya sürüklenmiş bir Türkiye'in kimseye faydası olmaz.
Atatürk demiştir ki ordu siyasetten ayrı tutulmalı. Balkan Savaşlarında bu gözükmüştür. Manisalı hemşehrilerin bir çoğu Balkan göçmenidir. Vatanımıza sahip çıkma duygusu yüksek insanlardır. 15 Temmuz günü 2. ordu komutanını örnek gösteriyoruz çünkü geçmişte yaşanan acı tecrübeler var. Türkiye terörle mücadele ediyorsa, bazı siyasiler idrak etmekte güç yaşıyorlar. Milli birlik mücadelesi göstermek zorundayız. 48 yıllık MHP tarihi örneklerle doludur. Önce ülke ve millet derken devletin bekası bizim için en önemli hassasiyet konusudur. "


CHP ADETA DÜŞMANLIK YAPAN KONUMA GELDİ
"Biz siyasi partiler olarak ancak rakip olabiliriz. Kimse kusura bakmasın şuan Türkiye bazı ülkeler tarafından ekonomik krize zorlanıyor. 2001 krizinde MHP'ye hücum edildi. Eleştrilere tabii oldu. Uluslararası bir ekonomik kriz yaşadık. Şuan da MHP yine 2001 yılı benzeri ekonomi çağrısı vatandaşların MHP'nin aldığı tutumu takdir etmesi gerek.  MHP burada milli bir tutum alıyor. Elbette enflasyonda faiz yüksekliği var cari açık vs. Hep birlikte durum tespiti yapmalıyız. Son 2 yıldır çok iyi bir terörle mücadele yapıyor Türkiye. Peki biz bu hükümeti desteklemeyecez mi? Desteklemeliyiz.  Bu desteği komplekssiz bir şekilde veriyoruz. Hükümeti bu konuda samimi buluyoruz. 
15 Temmuz Darbe Girişimi'den sonra ortaya çıktı ki Türkiye topyekün bir bütün olduğunu bütün dünyaya haykırdı. Ve bu 16 Nisan Anayasa değişikliğinden sonra Türkiye artık yeni bir siyasi girişimde bulundu. Adı da Cumhurbaşkanı Hükümet sistemi ismini de Sayın Bahçeli verdi."


CHP HAYIR CEPHESİ DEVAM ETTİRMEK İSTİYOR
"Yürütme %50+1 oldu. Türkiye'yi siyasi mücadelede daha törpüleyen ülkemiz daha ortak bir yapıya kapı açıyor. Anayasa refandurumunda CHP hayır cephesi oluşturdu ve bunu devam ettirmek istiyor. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili birleşik cephe kurma arayışı içinde. Bunu MHP ile kurması mümkün değil. CHP'de milli birliktelik düşüncesi olmadığı sürece MHP ile ittifak kurma gibi bir durumu yok. Sayın Genel Başkanımız, CHP bu cephe kurma siyasetinde ısrar ederse MHP tutumunu ortaya koyacaktır. Bu tutum 15 Temmuz'daki bir takım tehditleri bertaraf edecek bir duruştur. Ve 16 Nisan Anayasa değişikliğinde paralel olarak AK Parti ile ittifak yapmaya hazırdır dedi.
Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'da işbirliğine hazırız dedi. Bu ittifaktan CHP panik içerisinde. Bu ittifak nasıl olacak diye düşünüyorlar. Biz mevcut hükümetin tutumunu doğru bulduğumuz için böyle düşünüyoruz. CHP kendisiyle çelişkiye düşüyor. 
Cepheleşmenin 3 Kasım 2019'da nihayete ereceğini düşünüyoruz. CHP bu stratejeyi devam ettirirse ister istemez cepheleşme olur. 
16 Nisan Anayasa değişikliğinde %51 ile evet kabul edildi. Bu süreci birlikte götürme sorumluluğumuz var. 16 Nisan'dan sonra uyum yasaları büyük ölçüde tamamlandı sayılır. Bakanlar Kurulu'nda birfingler de verilmişti. Uyum yasaları gündemde olacak. Karşılıklı öneriler elbette ki olacak. Uyum içerisinde geçeceğini tahmin ediyoruz. 3 Kasım 2019'da elimizden gelen gayreti göstereceğiz. "


MHP TÜRKİYE'İN SİGORTASIDIR
"Muhalefet demek illa ki kavga çıkarmak değildir ki. İşi düşmanlığa götürmek Türkiye'ye zarar verir. Torba tasarısı görüşüldü. Vatandaşlarımız TBMM Tutanaklarını görebilirler.
MHP sorunlar neyse tespit edip önerilerini de yapar. Siyasi tutum olarak Türkiye'nin krize girmeyecek şekilde iyi bir gayret göstereceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  kurulduğu tarihten bu yana tutumumuz hep bu şekilde olmuştur ve bu şekilde devam edecektir. " 


İYİ PARTİ MİLLİYETÇİ HAREKET  PARTİSİ'NDEN DOĞMADI
"İYİ Parti derme çatma bir partidir. Pek üzerinde durulacak bir konu değil aslında. FETÖ'nün gazetesi, tv, dergisi vardı. Devletin en krtik mevkisine kadar sızdılar. Siyasi partilerde de sızma gayretleri oldu. MHP üzerinde FETÖ'nün çok sayıda girişimi olmuştur. Ve her zaman atıldılar. FETÖ'ün herşeyi vardı partisi yoktu. Şimdi partisi var. İYİ Parti FETÖ'ün desteklediği bir partidir. Bu saklanamaz bir hakikattir. Bu partinin bir felsefesi yok başarılı olması mümkün değil. Siyasinin etkisiz bir partisi olması kaçınılmazdır. 
15 Temmuz gecesi biz TBMM'deydik. Ve vekilleri meclise çağırdık. Ankara'da olduğu halde sabah kimlerin geldiği belli. İşte bu partinin kurucu üyeleri de o pozisyondaydı."

Son dönemde Norveç’te düzenlenen Trident Javelin tatbikatında Atatürk’ün ‘düşman taraf’ içinde gösterilmesi, iç haberleşme sisteminde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına açılan hesap aracılığıyla olumsuz mesajlar verilmesinin neden olduğu skandalla ilgili açıklama yapan Milletvekili Akçay sözlerini şöyle sürdürdü: "NATO Türkiye düşmanlığı görevi gören hadiselerin kuluçka görevini gösteriyor. 1974 Kıbrıs Barış harekatında NATO yanımızda değil karşımızda gördük. Hiçbir şekilde NATO'yu yanımızda görmedik. Norveç'teki bu tatbikatta ki hadisede Atatürk'e ve Cumhubaşkanımıza sahip çıkmayacaz da ne zaman çıkacaz. Bu tatbikatın içeriği üzerine kafa yoran yok. Aslında hedef alınan Türkiye. Bu senaryo Türkiye'ye karşı. Bu tatbikat Türkiye'yi hedef alarak düzenlenmiş. Burada mesaj verilmek isteniyor. Bu olayda NATO sorgulanması gerekir" dedi.

Özel Haber-Betül Yılmaz Özel


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel