Öne Çıkanlar salihli manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu Serbest Gündem şehzadeler belediyesi

Manisa’nın fethinin 704. Yılı Törenle Kutlandı

 Şehzadeler Belediyesi tarafından düzenlenen “Manisa’nın Fethinin 704. Yılı ve Saruhan Bey’i Anma” programı Saruhan Bey Türbesi önünde gerçekleştirildi. Program Manisa Mesir Mehterinin konseri ile başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Başkan Çelik, “Atalarımızın 700 yıllık maddi ve manevi hatırasına yeterince sahip çıktığımız söylenemez, vakıf malları ve arazileri yağmalanmış durumda, son on beş yılın yoğun çabasına rağmen tarihi eserler üstündeki yılların ihmalini silip atmak mümkün olmadı. Şehzadeler şehrinde tarih, betona yenik düştü. Yeni bir belediye olmamıza rağmen ihmale uğramış her alana el atıyoruz. Yaptıklarımızı asla kâfi görmüyoruz: Şehrin her yönüyle imarı, tarihi ve kültürel mirasın gün yüzüne çıkarılması, turizm sektörünün inşası, fetih temalı konferanslar, sempozyumlar düzenlenmesi, Mevlevihane’nin yaşayan Mevlevihane müzesine dönüştürülmesi, fetih temalı şehir donatıları ve hatıra eşyalar yapılması, fethin geniş kapsamlı bir programla kutlanması, genç neslin tarihimizle buluşturulması, şehrin hafızasının tazelenmesi gibi çalışmalar bizi bekliyor ve yapacak daha çok işimiz var. Gelecek ve atalarımız bunu bizden istiyor. Mütevazı imkânlarla yapılan bu kutlama ve anma programı bir vefa göstergesi olduğu kadar, geleceğin müjdeli habercisi, geleceğe düşülen bir tohumdur. Şehzadeler Belediyesi olarak, bize, bu toprakları yurt bırakan, vatan kılan kutlu mirasın sahibi Sultan Alpaslan’dan, Saruhan Bey’e, Saruhan Bey’den Fatih’e, Fatih’ten Atatürk’e kadar cümle atalarımızı ve şühedayı minnet ve şükranla anıyorum. Mekânları cennet olsun ve fethin 704. yıldönümü tüm hemşerilerimize ve milletimize kutlu olsun” dedi.

Başkan Çelik’in konuşmasının ardından Öğretim Üyesi Veysi Dörtbudak, Manisa’nın fethinin 704. yılı ve Saruhan Bey’i anlattı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri Saruhan Bey’in Türbesi’nde dua ettiler.

Programa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Ensar Vakfı Manisa Şubesi Başkanı Arif Çeler, İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi Başkanı Recep Özgüvenç, Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Veysi Dörtbudak, belediye meclis üyelerive çok sayıda vatandaş katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel