Öne Çıkanlar enflasyon açıklaması Kula Devlet Hastanesi Serbest Gündem manisa şubesi izmir istanbul

Manisa’da İlk Defa Bir Kamu Hastanesinde Bypass Ameliyatı Yapıldı

 Geçtiğimiz yıl anjiyo ünitesini açan Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi, gerekli altyapısını tamamlamasının ardından bu yıl da tarihinde ilk defa bypass ameliyatı gerçekleştirdi. Kalp ve Damar Cerrahisi Op. Dr. Alper Özbakkaloğlu ve ekibi tarafından Faysal Araç (55) ve Misili Karakuş (76) isimli hastalara ilk açık kalp ameliyatı (bypass) başarıyla yapıldı. Manisa’da bir ilk özelliğini taşıyan ameliyatlar sonrası Merkez Efendi Devlet Hastanesinde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Doktor Ayhan Korkmaz, “Manisa’da daha önceden anjiyo ünitemiz ve kalp damar cerrahisi merkezimiz yoktu. Bu nedenle de yılda 4 bin ile 5 bin arasında değişen hastayı özel hastane veya il dışına sevk etme durumunda kalıyorduk.1 Aralık 2016 tarihi itibariyle Anjiyo ünitemizi açtık ve o günden bugüne 2 bin 500’ün üzerinde anjiyo grafik tetkiki yaptık ve tedavi uyguladık. Geçen hafta itibariyle Manisa’da ilk defa devlet hastanesinde açık kalp ameliyatlarını yapmaya başladık. Bunun mutluluğunu paylaşmak istedik. 2018 yılı itibariyle yeni hastanelerimizin de hizmete başlamasıyla beraber Manisa’da gerek onkolojik problemler gerekse kalp damar cerrahisi problemleri konusunda çok ciddi yol alacağımızı düşünüyorum. Artık sevk veren bir Manisa’dan hasta sevki kabul eden Manisa’ya doğru bir ivme yaşayacağız” dedi.

Geçen hafta Manisa’da ilk defa kamu hastanesi olan Merkez Efendi Devlet Hastanesinde açık kalp ameliyatı yapmış olmalarının mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Merkez Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Habil Yücel, “Aktif olarak yaklaşık 10 ay önce açtığımız anjiyo ünitesi çok kısa zamanda Manisa’nın en fazla hasta potansiyeline sahip anjiyo ünitesi oldu. Yaklaşık 2 bin 500 hasta anjiyo oldu. Yılda ortalama 3 bin hastaya tekabül edecek bir rakamla karşı karşıyayız.Biz burada devlet eliyle Manisa’da ilk defa biz yapıyoruz. Devletin gücü arkamızda. Hastalardan herhangi bir fark almadan, geniş imkanlarla, nitelikli personel ile birlikte yapıyoruz. Merkezimizde 10 tane kardiyoloji uzmanı, 4 tane kalp damar cerrahi uzmanı, 9 tane anestezi uzmanı görev yapıyor. Bu bölgede çok nitelikli doktor sayısına sahip tek hastaneyiz. Açık kalp cerrahisi her hastanede olmuyor. Eğitim araştırma hastanesi unvanına yakın hastanelerde oluyor. Merkez Efendi Devlet Hastanesi olarak bizler de Manisa’da bir ilki gerçekleştirmiş bulunmaktayız” diye konuştu.

Bypass ameliyatlarını gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Op. Dr. Alper Özbakkaloğlu ise “Geçen hafta itibariyle Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi bünyesinde 2 tane açık kalp ameliyatını yapmış bulunuyoruz. Hastalarımızın bir tanesi 76 yaşında erkek hasta diğeri ise 55 yaşında yine erkek hasta. 55 yaşındaki hastamıza 4 damar bypass operasyonu uygulandı. 76 yaşındaki hastamıza ise 3 damar bypass operasyonu uygulandı. Burada anestezi ekibimiz, diğer ekiplerimiz ve hemşire arkadaşlarımızın bize çok desteği oldu. Türkiye’de sayılı devlet hastanelerinde yapılan bir ameliyatı gerçekleştirdik. Oldukça zorlu bir süreç. Her iki hastamız da başarılı bir şekilde geçirdikleri ameliyat sonrası servislere alındı” ifadelerini kullandı.

Bypass ameliyatı olan Faysal Araç da ameliyatının çok güzel geçtiği belirterek, doktorlarına teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel