Öne Çıkanlar salihli manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu Serbest Gündem Manisa Büyükşehir Belediyesi

Manisa’da FETÖ’nün Darbe Girişimi Davası

Manisa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki görülen duruşmaya, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Manisa İl Jandarma Komutanlığı’ndaki eylemlere ilişkin haklarında dava açılan tutuklu ve tutuksuz sanıklar, tanıklar ile avukatlar katıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenilen Soma İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Oruç Fevzi Kara, 15 Temmuz gecesi bir düğünde olduğunu ve köydeki yerel halkın ülke genelinde bir karışıklık olduğunu kendisine bildirdiğini anlattı. Yaşanan olaylar sırasında yanlış anlaşılma olmaması için karakol komutanına dışarıda birlik olup olmadığını sorduğunu ifade eden Kara, ifadesine şöyle devam etti: 
"Dışarıda birlik varsa geri çekin emrini verdim. Emri verdikten sonra düğünden çıkarak hızla İlçe Jandarma Komutanlığına geçtim. Komutanlıkta herkesin resmi kıyafetli olduğunu gördüm. Neden diye sorduğumda 'emir bu yönde' cevabını aldım." 
İlerleyen saatlerde Soma Belediyesi ve AK Parti Soma İlçe Başkanlığı önünde insanların toplandığını öğrendiğini kaydeden Kara, AK Parti'yi ve Soma Kaymakamlığını aradığını ve devletin her zaman yanında olduğunu söylediğini belirtti. 
Tutuklu sanıklardan eski Yunusemre İlçe Jandarma Komutan Vekili Teğmen Salih Uyar da hakkında 'Enes' kod adını kullandığı iddialarını reddederek, o gece yaşanan olaylara sözlü ve yazılı emirleriyle karşı çıktığını öne sürdü. Duruşmanın sonunda mahkeme heyeti, kalan bazı tanıkların da dinlenilmesine karar verdi. Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmeden heyet, duruşmayı 3 Ocak tarihine erteledi. 

İddianame 
Manisa'da FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, tutuklu sanıklar eski İl Jandarma Komutan Vekili Albay Ahmet Çiçek ve eski Yunusemre İlçe Jandarma Komutan Vekili Teğmen Salih Uyar'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığa, 'TBMM'yi, hükümeti ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçlarından birer kez ağırlaştırılmış müebbet, 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan da 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel