Öne Çıkanlar nurullah savaş mısırdaki idam kararları recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu yunusemre

Manisa’da deprem veri istasyonları kuruluyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli ve Akhisar ilçelerinde kurulacak deprem veri toplama istasyonu için KURUKAMO isimli firmayla protokol imzaladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kentte sağlıklı ve sağlam yapıların yükselmesi ve mevcut yapılarında sağlamlaştırılması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında deprem ön kestirimi ile gelecekte olabilecek bir depreme ait belirtilerin disiplinli yaklaşımlar ve yöntemler ile belirlenmesi amacıyla veri toplama istasyonu kurulmasına yönelik protokol imzalandı. Salihli ve Akhisar ilçelerinde kurulacak olan veri toplama istasyonu için gerçekleşen protokole İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Türkan Taş Köroğlu ve KURUKAMO yöneticileri de katıldı.

İmzalanan protokolle ilgili bilgiler aktaran Köroğlu, “Ülkemizin tamamı deprem kuşağında olup yıllar içerisinde birçok yıkıcı depreme maruz kaldı. Biz de ülke olarak yıllar içerisinde depremlerden sonra edinilen bilgilerin ışığında ön kestirime dayalı bilimsel çalışmalar yapıldı. Şimdi bizde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün liderliğinde kentimizde deprem verisi toplama istasyonu kurulması yönünde bir protokol imzaladık. Bu protokol ile Salihli ve Akhisar ilçelerimizde kurulacak istasyonlarla tüm Manisa’da olası depremlere karşı oluşturulacak veriler ışığında sağlıklı ve sağlam binaların yapılması en az hasarın ve yaşam kaybının önüne geçilmesini hedefliyoruz. Bu istasyonun vereceği bilgiler sayesinde, depremi kaynağından itibaren kontrol etmeyi ve vatandaşlarımıza güvenli yaşam koşulları sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel