Öne Çıkanlar sosyal koruma İsmail Aydın ak parti hazine bakanı Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi

Kodla(ma)nisa Projesi Diğer İllere Örnek Oldu
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş Türkiye’de ilk kez Manisa’da başlatılan ve diğer illere örnek olan ‘Kodla(Ma)nisa Projesi kapsamında Kitapsaray’da açılan Koordinasyon Merkezini ziyaret ederek proje ekibinden projenin ilerleyişi hakkında bilgi aldı.
Vali Bektaş’a Kodla(Ma)nisa Proje sorumlusu Vali Yardımcısı Dr. Muhammet Kırılmaz, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak eşlik etti. Kodlama Atölyelerine bilgisayar kurtlarını beklediklerini söyleyen Vali Erdoğan Bektaş Kodla(Ma)nisa Koordinasyon Merkezi’nde yaptığı açıklamada, "İsveç diye nüfusu 5 milyon olan bir ülke dünyaya Nobel veriyor. Manisa’nın nüfusu kaç? 1,5 milyon. Neredeyse nüfusu Manisa kadar olan bir ülke tüm dünyanın konuştuğu bir ödül veriyor. Aziz Sancar aldığı ödül ile tüm dünyanın gündemine oturdu. Neden? İsveç’in ödülünü aldı diye. Amerika, Avusturya, İsviçre İngiltere var ama bu ödülü İsveç veriyor. 5 milyonluk bir ülke. Türkiye’de hiçbir yerde bizim kadar geniş bir platformda çalışan başka bir yer yok, bu bir avantaj. ‘O Ses Türkiye’ diye bir yarışma var. Tüm dünyadan yarışmacı topluyor ve insanlar yarışmadan sonraki hayatlarında ‘Ben O Ses Türkiye’de 3’üncü oldum’ diyor. Biz de düzenleyebileceğimiz yarışma veya festival ile kodlamanın Nobel’ini verebiliriz. Bizim güzel bir ekibimiz, potansiyelimiz var. Gerisi kafaya koymaya bakar” dedi.
Kodla(Ma)nisa Koordinasyon Merkezi proje ekibi Vali Bektaş’a Kodla(Ma)nisa projesiyle ilgili başka illerden talep aldıklarını, bu kentlerin kendi tecrübelerinden faydalanmak istediklerini, ayrıca önümüzdeki günlerde Kodla(Ma)nisa Projesi ile ilgili festival düzenlemek istediklerini söylediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel