Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA ŞEHRİN KARAKTERİ

Göçmen öğrenciler hikayelerini anlattı

Farklı sebeplerden ülkelerini bırakarak Türkiye'ye sığınan birçok göçmen artık yaşadıkları evi, gezdikleri sokakları, oyun oynadıkları arkadaşlarını sadece fotoğraflarda görüp anılarını tazelemeye çalışıyor. Memleketleri Irak’tan binlerce kilometre uzaklıktaki Manisa’da yaşayan, kimi 3, kimi de 5 yıl önce ülkelerindeki savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan mülteci çocukların yanı sıra Suriye, Irak ve Arakan'dan öğrencilerin de okuma fırsatı bulduğu Manisa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde göçmen öğrenciler hikayelerini anlattı. Türkiye genelinde Manisa'nın da dahil olduğu 15 ilde yürütülen proje kapsamında 'Bana hikayeni anlat' isimliği etkinlik Manisa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlendi. 
Göçmen öğrenciler kendilerine ait fotoğraflarıyla savaş sürecini ve bu süreçte neler yaşadıklarını anlatırken zaman zaman duygu dolu anlar da yaşandı. Kendilerine ait fotoğraflarla geçmişlerini anlatan mülteci öğrencilerin anıları programa katılanları da duygulandırdı. 
Programa Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Fevzi Yüksel ve Mehmet Emin Ercan, Okul Müdürü Gönül Çiftçioğlu, okulun öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. Program sonunda hikayelerini anlatan öğrencilere çiçek takdim edildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel