Öne Çıkanlar Jandarma ekipleri hazine bakanı ilk apantisit ameliyatı ak parti somada nevruz kutlamaları

Gıda Sektörü De Kalifiye Elaman Sıkıntısı Yaşıyor
Gıda sektöründe faaliyet gösteren üyelerini bir araya getiren Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, ilgili kurum temsilcilerinin de katıldığı toplantıda başlıca sorunların nasıl çözülebileceği konusunda fikir alışverişinde bulundu. Sektörün en büyük sorununun diğer sektörlerde olduğu gibi kalifiye elaman sıkıntısı olduğu ortaya çıktı.
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, sektörel anket ve analizlerinden 11’incisini gıda sektöründe faaliyet gösteren 4. Meslek Grubu üyelerine yönelik olarak gerçekleştirdi. Anketlerin değerlendirilmesi de Salihli TSO Meclis Salonu’nda, sektör temsilcilerinin yanı sıra, ilgili kurum temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantıda gerçekleştirildi.
Gıda sektörü değerlendirme toplantısına Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel ve yönetim kurulu üyeleri, Salihli SGK Müdürü Aynur Ölgün, İş Kur Müdürü Huriye Özcan, Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı İsa Özkaya, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Yazka, İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilisi Duygu Saraç ile sektör temsilcileri ve kurum yetkilileri katıldı.
Salihli TSO her 3 ayda bir farklı bir sektörü ele aldığı anket ve analiz çalışmalarından 11’incisi olan gıda sektörüne yönelik 69 üye ile bire bir görüşme yaparak, sorunlarını not etti ve iletişim bilgilerini güncelleyip üye profilini çıkardı. Yapılan toplantıda sinevizyon eşliğinde 69 üyenin verdiği cevapların ışığında hazırlanan rapor ayrıntılı olarak sunuldu ve her soruda üyelerin katkıları alındı.
Anket değerlendirmesinde gıda sektörünün de diğer sektörlerde olduğu gibi kalifiye eleman konusunda sıkıntı çektiği ortaya çıktı. Gıda sektöründe faaliyet gösteren üyelerin ağırlıklı olarak lise ve ilkokul mezunu olduğu, büyük bölümünün 1-5 kişi arasında personel çalıştıran işletmelerden oluştuğu, ağırlıklı olarak 10 yılın üstünde faaliyet süresine sahip köklü firmalardan meydana geldiği anlaşıldı.
Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, üyelerin sıkıntılarını yerinde tespit etmeyi amaçlayan bu sektörel değerlendirme çalışmalarının büyük ilgi gördüğünü belirterek, daha önce toprak sanayi, sağlık, hayvancılık gibi 10 sektörden sonra kalabalık bir üye portföyüne sahip gıda grubunu yerinde ziyaretlerle incelediklerini anlattı. Sorunsuz üye profili yaratmaya yönelik olarak uyguladıkları yollardan biri olan bu çalışmanın sonuçlarını kurumların temsilcileriyle birlikte tartışmanın büyük yararı olduğunu anlatan Yüksel, sorunların çözümüne yönelik her türlü öneriye açık olduklarını kaydetti.
AVM YASASI UYGULAMAYA KONULSUN
Detaylı olarak ele alınan anket maddeleri üzerinde toplantıya katılan üyeler görüşlerini ayrıntılı olarak sundu ve karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunuldu. Gıda grubu üyeleri, satış ve pazarlama konusunda okullardan nitelikli eleman yetişmediğini, lise mezunlarını kendilerinin yetiştirdiğini anlattı. Üyeler en uç noktalara kadar yayılan ulusal zincir marketlerin bakkallara ve yerel marketlere yaşama şansı tanımadığından yakınarak, AVM yasasının uygulamaya konmasını istedi. Kasaplar ve market sahipleri, üreticiden yüzde 1’e aldıkları ürünü, satarken yüzde 8 KDV uygulandığı için fiyat farkı oluştuğunu, bu konuda bir düzenleme yapılmasının şart olduğunu ifade etti.
Üyeler ayrıca İş Kur’un işbaşı eğitiminden pazarlamacıların da yararlandırılmasını, SRC belgesi için her ay sınav düzenlenmesini, hijyen kursu açılmasını istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel