Öne Çıkanlar kısa film manisa aile hekimleri derneği kenan ışık manisa belediye başkan adayları mani yer altı otoparkı

Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

Manisa Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD), Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı işbirliğiyle Kula Devlet Hastanesinde tatbikat düzenlendi. Senaryo gereği ilk aşamada deprem sarsıntısı sonrası anonslar ile hastane bahçesinde hummalı bir çalışma başladı. Hastane personeli ve AFAD ekipleri sağlık malzemelerini doğal afet durumunda belirlenmiş alana taşıdı. Yine senaryo gereği hastaneye enkazdan çıkarılan yaralılar getirilerek ilk tedavileri yapıldı. Kendi araçları ve ambulanslar ile hastaneye gelen hastalara bahçede belirlenen alanda sağlık ekiplerince müdahaleler gerçekleşti.
İlerleyen saatlerde ise deprem sonrası oluşan yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği üst katlarda mahsur kalan hastalar Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerince kurtarıldı.
Kula Devlet Hastanesi yönetimi tarafından yapılan açıklamada, "Yaşamımızın bir parçası durumuna gelen ateşin kullanımı denetimimizin dışında gelişirse oluşacak yangının ağır sonucunu izler olduk. Çeşitli nedenlerden kaynaklanan yangınların can ve mal kaybı meydana getirdiğini basından ve televizyonlardan izlemekteyiz. Bu nedenle biz de yılda bir kaç kez yangın tatbikatı yapıyoruz ve sivil savunma ekibinde görevli personelin yapması gerekli işlerin gözden geçirilmesini sağlıyoruz" denildi.
Muhtemel bir deprem ve yangın durumunda hastane binasının nasıl tahliye edileceği ve yaralıların nasıl kurtarılacağı senaryosu üzerine kurulan tatbikat başarılı bir şekilde son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel