Öne Çıkanlar MOSTEMden Büyük Firmalardaki Personel Çocuklarına Kodlama Eğitimi Emekliye 241 lira zam alaşehir mitingi Baba İlgilenir Zafer Sezer Alp

GAZETECİLER “GÜÇLÜ GAZETECİ, ÖZGÜR MEDYA”  EĞİTİM PROGRAMINA KATILDILAR

Manisa ve ilçelerinde basın mesleği görevini sürdüren gazetecilere yönelik, düzenlenen bir günlük eğitim programı, 07.Aralık, Cumartesi Günü Manisa Anemon Otelde yapılan Eğitim Seminerine Manisa Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Yönetin Kurulu Başkanı İsmail Aydın(GYD) , Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı  Ali Filiz kan katıldı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Dilek Gappi, eğitim programı öncesinde, birer konuşma yaptı.

  “Güçlü Gazeteci, Özgür Medya Programı  Eğitim sunumlarını , İfade Özgürlüğü ve Gazetecilerin Hakları  bölümünde  Av. Gökhan Ersezen, Yeni Nesil Medya Yayıncılığı konusun da  Ekonomi Üniversitesi’nden Dr. Hakan Tuncel, Medyada Nefret Söylemi ve Barış Gazeteciliği konusunda  Yaşar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sevda Alankuş, Pazarlama İletişimi konusunda  Yaşar Üniversitesi’nden Dr. Göker Gülay katılımcı Gazetecilere  eğitim sunumlarını  gerçekleştirdiler, Gün boyu devam eden eğitim programları  karşılıklı  soru cevap şeklinde devam etti.

Eğitim programı öncesinde söz alan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen yaptığı konuşmasında;

“ ‘Güçlü Gazeteci, Özgür Medya’ başlığıyla verdiğimiz bu eğitim programı, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin, Türkiye Gazeteciler Sendikası’yla birlikte başlattığı, ‘Basın Özgürlüğü için Örgütlü Gazeteciler ve Üçlü Dayanışma Projesi’ çerçevesindeki projemizin alt kapsamında yer alıyor.

Bizim projemiz, hem basın özgürlüğünü vurgulamak, hem de gazetecileri daha güçlü kılacak eğitim çalışmaları ile projeyi sürdürme üzerine kuruldu. Projemizin kapsamı sadece İzmir ‘le sınırlı değil! İlk eğitim çalışmamızı da Muğla’dan başlattık  Aydında  ikincisini düzenledik bugünde Manisada 3. Sünü gerçekleştiriyoruz

Avrupa Birliği projesi çerçevesinde kurduğumuz İGC Akademi, bir Basın Akademisi olarak kendi merkezinde eğitimlerini zaten bir dönem önce tamamladı. Kasım ayı itibarı ile de merkezimizdeki eğitimlerimiz, belli başlıklar altında, üçer aylık dönemler halinde devam edecek… Eğitimlerimiz, çok ilgi görüyor. Bölge eğitimlerimiz ise üç yıllık zaman diliminde, toplam, dört kez olmak üzere düzenlenecek. Bunun yanı sıra akademimize bağlı olarak çeşitli seminerler ve atölye çalışmalarımız yer alıyor dedi.

Sabah Saat  10.00 başlayan  Eğitim programı  Saat 16.45 sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel