Öne Çıkanlar salihli manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu Serbest Gündem Manisa Büyükşehir Belediyesi

Dünya Tiyatrolar Günü Kadavra Oyunu İle Kutlandı
Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla yetişkin izleyicilere yönelik ‘Kadavra’ adlı oyununu tiyatro severler için sahneledi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla
‘Kadavra’ adlı oyununu tiyatro severler için sahneledi. Kültür Merkezi Lale Salonu’nda sahnelenen oyunu çok sayıda Manisalı tiyatro sever izledi. Şehir Tiyatrosu oyuncularından Batuhan Nil, oyun öncesinde Zeliha Berksoy’un kaleme aldığı Dünya Tiyatrolar Günü Ulusal Bildirisi’ni okudu. Ünlü vodvil yazarları Ray Cooney ve Mıchael Cooney’in yazdığı, Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz’ün yönettiği oyunun konusu ise şöyle; ‘Metin ve Leyla’nın kusursuz geçen evliliklerindeki tek eksik çocuktur. Evlat edinmek isteyen çiftin sınavdan geçebilmeleri, evlerine gelecek olan memureye bağlıdır. Ancak o gün evine gelen Metin’in kardeşleri her şeyin karışmasına neden olur. İyilik yapayım derken karmaşık serüvenin başlamasına neden olurlar. Eve gelecek olan davetsiz misafirlerle de iş tamamen çığırından çıkmaktadır.’ Durum komedisi türündeki 70 dakika süren tek perdelik oyun; gerek temposunun sürekli artması, gerekse de oyuncularının izleyicisine yaşattığı kahkaha dolu dakikalarla tiyatro severlerin büyük beğenisini kazandı.
SEYİRCİLERİMİZ OLMADAN BİZ OLAMAYIZ
Oyunun sonunda oyuncu Kaan Şensoy, tiyatro severlere, “Siz olmadan biz olamayız. Sizler sayesinde tiyatro var. Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyorum. En önemlisi Manisa’ya tiyatroyu sevdiren Şehir Tiyatrosu’ndan desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e çok teşekkür ediyoruz. Allah üzerimizden dualarınızı eksik etmesin” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel