Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi ÖMÜR DEDİĞİN PROGRAMININ KONUĞU İSMAİL AYDIN OLDU Çocuklar Bu Proje ile Dijital Hayattan Uzaklaşacak çankaya Gündem şehitler için kınama

DGYD Başkanı Özen, “Emek en yüce değerdir”

“Emeğin gücünün her geçen gün yok sayıldığı, insan haklarının sekteye uğratıldığı şartlarda emekçi sınıfı açlık sınırında yaşamaya mahkum edilmektedirler” diyen Özen, “Gecesini gündüzüne katarak kamuoyunu bilgilendirme amacıyla zor şartlarda çalışan tüm basın emekçileri ve akıttıkları her alın terinin kutsallığında çalışan tüm emekçilerin mutlaka özlük, sosyal ve ekonomik şartları mutlaka iyileştirilmeli ve açlık sınırında yaşamalarının önüne geçirmelidir” dedi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle açıklamada bulunan Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen en kutsal değerin emek olduğunu belirterek “Emeğin gücü korunmalı, emekçinin hakkı ise alın teri kurumadan kendisine en iyi şartlar yerine getirilerek verilmelidir. Emeğin gücünün tam olarak korunmadığı, her geçen gün emekçinin daha zor şartlara itilerek ekonomik, sosyal ve özlük haklarının daha da sekteye uğratıldığı, iş sağlığı ve güvenliğinin tamamen yerine getirilmediği günlerde 1 Mayıs’ı kutlamak emekçilerin kendi aralarındaki birlik, beraberlik ve dayanışmasının dışında fazla bir şey ifade etmemektedir. Dayanışma, dostluk ve kardeşlik duyguları içinde emekçilerin beklentileri yerine getirilmeli, barış ve adalet her zaman ortak hedef olarak kabul edilmeli ve emek gücü ekonomik, sosyal ve toplumsal bağlamda karşılığını en iyi şekilde almalıdır” diye konuştu.

Basın emekçilerinin kaderi patronlarının iki dudağı arasına terkedilemez diyen Özen, “Unutulmamalıdır ki basın emekçileri olmazsa ne o yayın organları olur ne de sermayedar o basın yayın organlarını çıkarmaya cesaret edebilir. Eğer sosyal bir devletten, özgür ve güçlü ülke Türkiye’den bahsedeceksek öncelikle basın emekçilerinin ‘yarın ne olacağım’ kaygısı sona ermelidir. Devlet yetkilileri bu konuda gerekli önlemleri almalı, basın yayın organlarında fikir işçileri ile işveren arasındaki 5393 sayılı yasa yeniden düzenlenerek basın emekçilerinin özlük, sosyal ve ekonomik haklarını iyileştirilmesi konusunda gerekli çalışmalar yürütülmelidir. Özellikle yerel yayın organlarında çalışan basın mensupları 2018 açlık sınırı olarak açıklanan 1615 TL’nın altında maaş almaktadırlar. Bu bir an önce son bulmalı, basın emekçileri hangi kadroda çalışıyor olursa olsun açlık sınırında yaşamaya mahkum edilmemelidir” dedi.

“Küreselleşen dünyada adalet ve eşitlik kavramları her geçen gün erozyona uğratılırken, etkisini sürdüren sömürü düzeninin oluşturduğu olumsuz koşullar ülkemizin emekçilerini de derinden etkilemektedir” diyen Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen sözlerini şöyle sürdürdü, “Çalışanlar, emekçiler hakları olan özgürlük, eşit işe eşit ücret, demokrasi ve insanca yaşam sürecekleri bir adalet ortamı istemektedirler. Yaklaşık 4 milyon emekçi kardeşimiz işsizlikle mücadele etmekte, iş bulamamaktadır. Evine bir ekmek daha fazla götürmenin sıkıntısını yaşayan emekçi sınıfı ücret dağılımındaki adaletsizliğin olduğu bir düzende yaşamaya terkedilmemelidir. Her şeye rağmen Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği olarak bizler emeğin çok yüce bir değer olduğuna inanmaya devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; tüm emekçi sınıfının 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü yürekten kutluyor, emeğini gücünün ve alın terinin önünde saygıyla eğiliyor, şükranlarımı sunuyorum"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel