Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA Manisa Büyükşehir Belediyesi

Başkan Şirin: “Halkımızın beklentisini karşılayacağız”

Turgutlu Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Turgay yol çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Halkımız müsterih olsunlar. Sabır ve zamanla ortaya güzel işler çıkmaktadır. Yılların sorunu olan 5 köprünün yapımı da dahil olmak üzere gerek alt yapı gerekse üst yapısıyla, Turgutlu’nun tüm yollarını ilçemize yakışır hale getireceğiz” dedi.

Mart ayı Belediye Meclis Toplantısı, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’in başkanlığında gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Şirin, Mart ayının önemli günlerine binaen yaptığı konuşmasında, “Öncelikle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tüm kadınlarımızın bu önemli gününü en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluk dolu yarınlar diliyorum. Yine baharın gelişini müjdeleyen Türk’ün bayramı Nevruz’un da Türk coğrafyasında bolluk, bereket, birlik ve kardeşliği daim kılması temenni ediyorum. Elbette bu ay Şanlı Türk Tarihimizin şeref madalyalarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızı canı ve kanı pahasına koruduğu Çanakkale deniz ve kara savaşlarının eşsiz kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

“Karacaali Köprüsü için düğmeye basıldı”

Başkan Şirin’in açılış konuşmasının ardından toplantının gündem maddelerinin görüşülmesine başlandı. Gündemin ilk maddesi olarak Derbent Mahallesinde bulunan Karacaali Çayı Köprüsü’nün Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı görüşüldü. Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Şirin “Derbent Mahallemizde çok köprüye dair yıllardır süregelen ciddi bir beklenti var. Karacaali Çayı mevsimsel olarak belki yoğun akan bir çay değil ama çayın öbür tarafından 9 tane işletme var. Buradan geçen araçlar geçişte büyük sorun yaşıyor. Asıl önemlisi de çiftçilerimizin arazilerine ulaşmak için mevcut alandan 8-10 kilometrelik bir alan üzerinden dolaşması gerekiyor. Bizler bu sorunu Büyükşehir Belediyesi ile paylaştık. Şuanda Çıkrıkçı, Çatalköprü, İzzettin ve Urganlı Mahallemizde zaten 4 köprünün yapım çalışması hızla devam ediyor. Derbent Köprüsü’nün yapılmasıyla birlikte köprü sayısı 5’e çıkmış olacak. Dolayısıyla büyük bir sıkıntıyı daha çözmüş olacağız. Şimdiden Derbent Mahallemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Başkan Şirin’in açıklamalarının sonrasında oylamaya sunulan gündem maddesinde köprünün yapımı için Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

“Cambazlı Mahallesi Turgutlu’ya bağlanmak istiyor”

Gündemin 3. maddesinde Ahmetli ilçesi sınırları bulunan Cambazlı Mahallesinin Turgutlu’ya bağlanması konusunun görüşülmesi oldu. Konuya dair açıklama yapan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Bu konuda 2016 yılından bu yana devam eden bir süreç var. Mahalle sakinlerinden bir grup belediyemize dilekçe vererek, Cambazlı Mahallesinin Turgutlu’ya bağlanmasını talep etmektedir. Buranın önem arz eden tarafı kaplıca sahasının bu mahallede bulunmasıdır. Biz orada bazı konularda faaliyet gösteriyoruz ama hizmet anlamında değil. Bize sunulan dilekçeyi de görmezden gelemeyiz. Biz Turgutlu Belediyesi olarak onayı verdikten sonra konu daha sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne oradan son kararı verecek olan Manisa Valiliği’ne gidecektir. Valilik onaya sunma konusunda halk oylaması yapabilir. Sonuçta son kararı halk verecektir” dedi.

Geçmişte İzmir Kemalpaşa Belediyesi’ne bağlı Halilbeyli Mahallesinin böylesi bir durumda olduğunu hatırlatan Başkan Şirin, “Halilbeyli Mahallesi de Turgutlu Belediyesine bağlanma talebinde bulunmuş ancak ve kabul görmemişti. Burada alacağımız karar da meclisin kararıdır. Bu mahallede 2015 TÜİK verilerine göre de 226 vatandaşımız yaşamaktadır. Turgutlu açısından baktığımızda bizler için sıkıntı olacak bir durum yok” şeklinde konuştu. Meclise sunulan bu madde de oy birliği ile kabul edilerek, görüşülmek üzere Büyükşehir Belediye Meclisi’ne havale edildi.

“Prestij caddeler cazibe alanları olacak”

Mecliste görüşülen bir diğer gündem maddesi de Turgutlu’da yapılan Prestij Caddeleri Projesi kapsamındaki caddelerin Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne devri konusu oldu. Konuya dair açıklama yapan Başkan Şirin, “Bilindiği üzere Manisa Büyükşehir Belediyesinin17 ilçede Prestij Caddeleri adı altında bir uygulaması söz konusu. Bizler de bu proje kapsamında ilçemize gerçek anlamda katkı sağlayacak, hem esnafımızın daha uzun süre çalışmasını, hem vatandaşlarımızın ilçemize aidiyet duygusunu arttırmak adına gerek peyzajı, gerek aydınlatmalarıyla ortaya güzel çalışmalar çıkmasını istediğimiz bölgelerimizi sunduk. Bunlar içerisinde Akçakmak Yolu, Yedieylül Yolu, Fatih Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Piyaleoğlu Caddesi, Cevdet Öktem Caddesi ve eski Manisa Yolu bizim ciddi anlamda önemsediğimiz, Prestij Caddeler olarak adlandırdığımız alanlarımız. Projeler kapsamında bahsettiğim caddelerde elektrik hatları, doğalgaz ve telekom kabloları yer altına alındı. Alt yapı çalışmalarına da start verildi. Amacımız bu caddelerimizi Atatürk Bulvarı gibi cazibe merkezi haline getirmek, daha yaşanılabilir bir kent oluşturmaktır” dedi. Uygulama yapılacak Prestij Caddelerinin Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne devri konusu da meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

“Halkımızın Beklentisini Karşılayacağız”

Başkan Şirin ilçedeki bazı mahallelerde yapılan kazı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Şirin, “Geçtiğimiz günlerde Aksa Doğalgaz ile ilçemizdeki doğalgaz çalışması olan mahalleler ile bir görüşme yaptık. Vatandaşlarımızda yapılan kazı çalışmaları hakkında haklı olarak bizlere soruyorlar. Şuanda Mustafa Kemal Mahallesinde doğalgaz alt yapısı yüzde 85 oranında tamamlandı. İstenildiğinde hemen bağlantı yapılabilir noktaya geldi. Atatürk Mahallesinde çalışmalar yüzde 60 oranında bitti. Turgutlar ve Şehitler Mahallemizde de tamamı bitti. Yakın zaman içerisinde Albayrak ve Bozkurt Mahallelerimizde başlayacak. Doğalgaz çalışmaları bittiğinde buradaki yollarda düzeltmeler yapılacak. İnşallah ilçemizde sorunlu yol kalmayacak. Bunda Turgutlu halkı müsterih olsun” dedi.

Turgutlu Belediyesi Belediye Meclisi, gündemdeki diğer maddeler dahilinde İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 8 mahallede belirlenen kişilerin bilirkişi olması, Dağyeniköy Mahallesinde belediyeye ait alanın 25 yıl süreyle ve bedelsiz olarak cami ve Kuran Kursu alanı olarak kullanılmak üzere İlçe Müftülüğüne devri, imar planı taleplerinin komisyona sevki ve Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası’na üye olunması ve görüşmelerde Belediyeyi temsil etme konusunda yetki verilmesi konuları da oy birliği ile kabul edildi.Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Mart ayı olağan meclis toplantımızda alınan kararların vatandaşlarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuşarak toplantıyı sonlandırdı.

Anahtar Kelimeler:
TurgutluBelediye
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel