Öne Çıkanlar Kula Devlet Hastanesi izmir istanbul Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu Serbest Gündem enflasyon açıklaması

Alaşehir Belediyesinden hayvancılığa yem desteği

Alaşehir Belediyesi kırsal alanlarda hayvancılığın desteklenmesi ve geliştirilmesi amacıyla merası olmayan köylerde çiftçilere yem desteğinde bulundu.

Alaşehir Belediyesi, kırsal alanlarda hayvancılığa destek vermek amacıyla, ürettiği hayvan yemini köylülere hibe olarak verdi. Özellikle merası olmayan köylerle başlayan uygulamada ilk olarak Karacalar Mahallesinde hibe olarak hayvan yemi dağıtıldı. Karacalar Köyü’ne hayvan yemi hibe eden Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, köyü ziyaret edip, bilgi alışverişinde bulundu. Mahalle Muhtarı Mustafa Balkan’ın daveti üzerine köye giden Başkan Karaçoban, hibe hayvan yeminin dağıtımının devam edeceği müjdesini de vererek, üretim alanlarının genişletilmesi yönünde çalışmaların da devam ettiğini kaydetti. Karaçoban, mera yasası gereği hayvancılıkla geçinen köylülerin sıkıntı yaşadığına dikkat çekerek, “Karacalar Mahallemiz dağ köyü olduğunda dolayı merası yok. Doğal olarak buranın sorununu göz ardı edemezdik. Biz de taleplerini değerlendirdik ve Alaşehir Belediyesi olarak, bize ait arazimizde yetiştirdiğimiz sudanları hayvancılık yapan köylümüze hibe olarak dağıttık. Amacımız hem hayvancılığa destek olmak hem de köylümüzün gelirini artırmak. Belediye olarak yalnızca emlak, yol, su, kanalizasyon, şehir içi hizmet olarak anılan bu talepleri yerine getirmek değil, aynı zamanda kırsal alanlarda yaşayan insanlara da bu şekilde hizmet vermek durumundayız. Diğer köylerimizde yaşayan ve hayvancılıkla geçinen halkımıza da hibe yem desteğimiz devam edecek. Ne kadar üretim yaptıysak, 45 yada 50 ton bunları hibe olarak dağıtmaya devam edeceğiz” dedi.

Öte yandan Başkan Karaçoban, Karacalar Mahallesinin diğer ihtiyaçları olan mahalle içi yolların alt ve üst yapı taleplerinin yerine getirildiğini ve bu hizmetlerin devam edeceğinin altı çizerek, kışın yağmur çamurdan, yazın tozdan topraktan Karacalarda yaşayan sakinlerin sıkıntı yaşamamaları için her türlü hizmetin verileceğini belirtti.

Karacalar Mahalle Muhtarı Mustafa Balkan ise köy halkı adına Başkan Karaçoban’a teşekkür ederek "Belediye Başkanımız Gökhan Karaçoban köyümüzün sorununu biliyordu. Kendisine durumun aktardığımızda bu projeyi bize anlattı ve uygulamaya koydu. Üretilen yemi bize hibe etti. Teşekkür ediyoruz. Bizim diğer köyler gibi meramız yok. 800 metre yükseklikte bir köyümüz. Bundan dolayı bizim meramız yok. Aşağı araziye hayvanlarımızı indirmek zorunda kalıyoruz. Buda her zaman mümkün olmuyor. Büyük sıkıntı yaşıyorduk. Özellikle kışın daha büyük sorun yaşıyorduk. Allah razı olsun Belediye başkanımız bize yem desteği verdiği gibi köyümüze de kaç kere geldi. Yaşadığımız sorunları yerinde görüyor ve her türlü desteği ve hizmeti veriyor” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Alaşehir Belediyesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel