Öne Çıkanlar sosyal koruma ak parti hazine bakanı Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi Jandarma ekipleri

AK Parti’den Turizm İle İlgili Kanun Teklifi

AKP grubu tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan teklif yürütme ve yürürlülük dahil 12 maddeden oluşuyor.

Teklif ile sektörünün ve yatırımlarının Türkiye için stratejik önemi bulunması, ekonomi ve özellikle cari açığın azaltılması açısından çok önemli olması, önemli ölçüde istihdam ve katma değer yaratması, ülkenin tanıtılmasına katkı sağlaması, yabancı sermayenin ülkeye gelmesini sağlaması ve onlarca sektörü doğrudan ve dolaylı olarak desteklemesi dikkate alınarak taşınmaz tahsisi sürecinin uzun olmasından kaynaklı sorunların giderilmesi amaçlanıyor.

İVME KAZANDIRILMASI AMAÇLANIYOR

Öte yandan kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri ve turizm merkezlerinde bulunan taşınmazların Türkiye’nin turizm hedef, strateji ve politikaları doğrultusunda hızlı ve bütüncül bir yaklaşımla değerlendirilebilmesi, işlemlerin önündeki bürokratik engellerin kaldırılarak yatırımların hızlı hayata geçirilmesi ve sektöre ivme kazandırılması da amaçlar arasında sıralanıyor.

Teklifin beşinci maddesi ile yabancı bayraklı yatların Türkiye’de turizm faaliyetinde bulunmak üzere kiralanmasına olanak sağlayan yasanın yürürlükten kaldırılmasını içeriyor.

İlgili maddenin gerekçesinde yabancı bayraklı deniz turizmi araçlarının Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan izin alarak Türkiye’de ticari faaliyette bulunabildiğine dikkat çekilerek, Türk bayraklı yatların rekabet gücünü azalttığı, ayrıca devletin vergi kaybının oluştuğu belirtiliyor.

Yapılan düzenleme ile uygulamada karşılaşılan olumsuzlukların giderilmesi amacıyla, yabancı bayraklı yatların Türkiye karasularında ticari faaliyette bulunabilmelerine imkan veren düzenlemenin Bakanlıktan belli bir süre için belge alanların süreleri bitinceye kadar var olan kazanılmış hakları korunmak suretiyle yürürlükten kaldırılması da amaçlanıyor.

REUTERS

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel