Öne Çıkanlar kısa film kenan ışık manisa aile hekimleri derneği manisa belediye başkan adayları mani yer altı otoparkı

6. Beyaz Baston ve Erişilebilirlik Festivali Yapıldı

Festivalde minyatür bir orman, sağlık ve tıbbi cihazlar, spor aktiviteleri ve aksesuarları, müzik ensturmanları stantları gibi stantların yanı sıra, Braille ve Dokunarak Okuma Yazma, Bilişim ve Teknoloji, Kişisel Bakım, Oyun ve Hobi, Evde Tamir İşleri, Engelsiz Erişim, GETEM ve EEEH Dergi, Sesli Betimleme, Yemek, Engelsiz Parkur ve Müzik performans stantları ve Sözer Vurgun tarafından geliştirilen Dokunsal Haritalar ve Eğitim Materyalleri standı aracılığıyla hayatın küçük dokunuşlarla nasıl da herkes için erişilebilir olabildiğine hep birlikte tanık olundu.
Bu yıl festivale Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam hatip lisesi öğrencilerinin kurduğu iyilik atölyeside katıldı.Sözer Vurgun ve öğrencileri veliler tarafından Hazırlanan Dokunsal Haritalar ve Eğitim Materyalleri Standında  Görme Engelli bireyler Dokunsal  haritalar ile Dünya’yı ve Ülkemizi Tanırken, farklı alanlardaki eğitim materyallerini incelediler. Yine farklı dokular ile hazırlanan dokunsal hikaye kitapları, zeka küpleri,tangram ve zeka oyunları ile zevkli vakit geçirirken, İyilik atölyesinin bu yıl ki süprizi festivale katılan bütün görme engelli çocuklara Dokunsal Zeka küpleri ve tangramlar hediye etmesi oldu.Festivalin açılışında okul müdür yrd.Necmi Çinici Boğaziçi Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Mehmet Özkan'a okulda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip lisesi öğrencileri Boğaziçi Üniversitesi rektörü Mehmet Özkan'a ve Boğaziçi Üniversitesi Getem Müdürü Dr. Engin Yılmaz'a gösterdikleri  misafirperverlik için teşekkür ederek atölyelerinde yaptıkları Dokunsal Haritaları hediye ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel