Öne Çıkanlar salihli manisa Serbest Gündem Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu izmir istanbul

Yola çıkacak sürücülere uyarı

Kula Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Oktay Kırlı, Kurban Bayramı süresince yaşanabilecek sıkıntılara karşı sürücülere uyarılarda bulundu.

Başkan Kırlı, 10 günlük Kurban Bayramı tatilinde karayollarında yaşanacak trafik yoğunluğuna karşı sürücüleri trafik kurallarına uymaya ve dikkatli araç kullanımına davet etti.

"Kurban Bayramı’nda trafiğe kurban olmayalım"’ diyen Başkan Oktay Kırlı, trafik terörünün Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olduğuna ve özellikle bayram tatillerinde trafiğin 10 kat arttığına dikkat çekti.

Kırlı, trafik kazalarının önemli bir kısmı hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme süresi ihlali ile sürücülerin sabırsız davranışları gibi sürücü hatalarından kaynaklandığını belirterek, “Yola çıkmadan önce otomobilinizi mutlaka kontrolden geçirin. Özellikle lastikler de aşınma olup olmadığını inceleyin. Işık sistemi; farlar, sinyal ve stop lambalarının çalışıyor olmasına dikkat edin. Şoförlerin yola çıkmadan önce uykularını iyi almış ve dinlenmiş olmaları gerekir. Yolculuk esnasında da her iki saatte bir mutlaka araçtan inilmesi gerekiyor. Aksi takdirde kaslarda uyuşma olacak ve refleksler zayıflayacaktır. Kurallara uyulması halinde kaza ve ölüm olaylarının ciddi miktarda azalacaktır. Bilinmelidir ki, en iyi sürücü, trafik kurallarına uyan sürücüdür. Trafikte hoşgörülü olmalıyız. Trafik kur Sabırlı bir şekilde yolculuk yapalım. Uykumuz geldiğinde güvenilir bir yere çekelim ve uyuyalım. Sevdiklerimizi üzmeyelim. Sevdiklerimize kötü haberimiz gitmesin. Buna fırsat vermeyelim. Geç olsun fakat güç olmasın. Bilinçli olalım emniyet kemerlerimizi takmayı unutmayalım." uyarılarında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Kula
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel