Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA ŞEHRİN KARAKTERİ

TGF Genel Başkanı Karaca "Yerel Gazetelerin Kapanması Yüreğimizi Dağlıyor"

ASGD’ nin bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası Spor ve Turizm Zirvesi kampına TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca’nın yanı sıra TGF nin yönetim kurulu üyeleri, Türkiye’nin birçok İlinden cemiyet Başkanları, yöneticileri ayrıca Tataristan ve Kazakistan gelen gazeteciler katıldı.

Anadolu Spor Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı İbrahim Erdoğan yaptığı konuşmada ”İstedik ki, meslek taşlarımızın yaşamış oldukları ağır çalışma koşulları ve mesleki problemlerinin tavan yaptığı  bu dönemde kendileriyle Bursa’nın doğa harikası olan Gürsü ilçesi adrenalin parkında bir araya gelerek mesleki sıkıntılarımızı masaya yatırıp bu sıkıntılara nasıl çözüm yolları bulabileceğimizi belirleyelim istedik.

Erdoğan, Başta toplantımıza ev sahipliği yapan Gürsu Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Işık başta olmak üzere, Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı ’ya, Gemlik Belediye Başkanı Sayın Mehmet Uğur Sert Aslan’a, Nilüfer Belediye Başkanı Sayın Turgay Erdem ile tüm kişi ve kuruluşlara çok teşekkür ediyoruz” dedi.

TGF GENEL BAŞKANI YILMAZ KARACA, ANADOLU BASINI SOS VERİYOR

TGF 58. Başkanlar Konseyi Toplantısı’na katılan cemiyet başkanları ile basın meslek kuruluşları temsilcilerine hitabeden Genel Başkan Yılmaz Karaca da konuşmasında Anadolu Spor Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı İbrahim Erdoğan’a ve yönetimine böyle güzel bir doğada ev sahipliği yaptığı için teşekkür etti.

Karaca, Basının ve basın mensuplarının içinde bulunduğu durumun artık tahammül edilmeyecek noktaya geldiğini vurgulayarak  “Ülkemizin her köşesindeki yayın yapan medya kuruluşları ve medya mensuplarından imdat çağrıları alıyoruz” dedi.

TGF Genel Başkanı Karaca   “Bundan bir kaç yıl öncesine kadar 2 binin üzerinde olan yerel gazetelerin sayısı ne yazık ki bin seviyesine düşmüştür. Her geçen gün de daha başka gazetelerin art arda kapanma haberleri almaktayız. Bütün bunlar yüreğimizi dağlayan, basın adına olumsuz gelişmelerdir. Anadolu basını kelimenin tam anlamıyla S.O.S. vermektedir. Buna mukabil, ne devlet yetkililerinden ne de kamu adına görev yapan başta BİK olmak üzere, resmi kurumlardan somut bir adım gelmektedir. Basın ve basın çalışanları adeta kaderlerine terkedilmişler ve derin açmazlarıyla baş başa bırakılmışlardır. Diğer bir ifadeyle Türk basını, köprüden önce son çıkıştadır ve ne yazık ki, köprünün sonunda da derin bir uçurum vardır. Buradan yönetenlere bir kez daha sesleniyoruz ki, sözünü ettiğimiz bu derin uçuruma yuvarlanmadan derhal önlem alınmalıdır. Bir ülkenin basını biterse, başta hür ifade serbestisi olmak üzere her şeyi biter. Bunun örneklerini görmek için dünya tarihine bakmak yeterlidir. Bizler yeterince çile çektik, bu çileler şimdilerde acıya dönüştü ama daha fazla çekmek istemiyoruz.”

58 . Başkanlar Konseyi çalışmaları devamında cemiyet başkanları ile basın meslek kuruluşları temsilcisi gazeteciler de söz alarak, içinde bulundukları sorunları dile getirdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel