Öne Çıkanlar eğitim bir sen Mehmet Akın ramis şiyak WeWalk Akıllı Baston köprü çalışmaları

Gazete yöneticileri yargı paketine tepkili: Yazılı basının yarısı kapanır

Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı Yargı Reformu Strateji Belgesi’nde resmi ilan statüsündeki icra ilanlarının, gazetelerde yayınlanma zorunluluğunun kaldırılmasını öngören maddeye tepkiler devam ediyor.

Kararı Aydınlık’tan Ercan Küçük'e değerlendiren gazete sahipleri, maddenin yasalaşmasının yazılı basına etkilerine yönelik uyarılarda bulundu.

Dijital dünyanın gazete tirajlarını ve Türk basınını olumsuz etkilediğini belirten Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, tartışılan maddenin geçmesi halinde bağımsız haberciliğin büyük yara alacağını vurguladı.

Küçükkaya şunları söyledi:

“Dijital dünyanın büyümesi tirajla ilgili sıkıntı yaşayan Türk basınını derinden etkiliyor. Büyük emeklerle yaptığınız özel haberler, diziler, köşe yazıları sabahın erken saatlerinde neredeyse tüm internet sitelerinde yazılıp, çiziliyor. Kağıdın yurt dışından ithal edilmesi gibi sebeplerle, baskı maliyetleri çok yüksek. Şimdi buna resmi ilanların kaldırılması gibi bir tehdit de eklendi. Bazı gazetelerin kapısına kilit vurabilir bu madde. İşsiz meslektaşlarımızın sayısı artabilir. Bağımsız habercilik büyük yara alır. Yargı reformunu paketindeki bu madde kabul edilemez. TGC ve TGS başta olmak üzere meslek örgütleri bir araya gelmeli, bu maddeyle ilgili siyasi iktidarı uyarmalı. Gazeteler, meslektaşlarımız, meslek örgütlerine acilen destek vermeli.”

'SEKTÖR ZATEN ZOR AYAKTA DURUYOR'

Yeniçağ Grubu gazetelerinden Günboyu Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Zeki Efe, icra iflas ilanlarının kaldırılmasını makineye bağlı hastanın fişinin çekilmesine benzetti. “Ne düşünerek böyle bir karar alacaklar bilmiyorum” diyen Efe, yazılı basının can çekiştiğini ifade etti. Efe şunları söyledi:

“Sektör zaten zor ayakta duruyor, istihdamı zor sağlıyor. Finansman, kağıt sıkıntısı çekiyor. Böyle bir karar yazılı basını finansman olarak çok sarsar. Basın İlan Kurumu’ndaki arkadaşlarla da konuşuyorum. Onlar da taraftar değil. Dijitalleşmeye hızla dönüş görülüyor. Artık gazeteler internet sayfalarına daha fazla ağırlık veriyor. Yazılı basın can çekişiyor. Bu madde, sadece yereli değil tüm basını etkiler. Yıllarca zaten resmi ilanlarla yaşayan gazeteler vardı. Medya sahiplerine Allah yardım etsin diyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel