Öne Çıkanlar genel haber Manisanın Şehzadeler ilçesi karaçoban Sosyal Güvenlik Kurumu şehzadeler belediyesi

Ahmet Davutoğlu hakkında suç duyurusu

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu hakkında, 7 Haziran ile seçimin tekrar edildiği 1 Kasım 2015 sürecine ilişkin, "Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz"sözleriyle ilgili suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunda bulunan Hüseyin Avni Sipahi,  31 Mart seçimlerinde Demokrat Parti'den Çekmeköy Belediye Başkan Adayı olmuş ve CHP üyesiyken Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcılığı yaptığı sırada görevden alınıp, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteği üzerine partiden istifa etmişti.

Oda TV'nin haberine göre; 17-25 Aralık operasyonlarında gözaltına alınanlar arasında bulunan Sipahi, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na "suçu bildirmeme" suçunu isnat etti. Suç duyurusunda 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki saldırılarda 862 insanın hayatını kaybettiği hatırlatılarak, "Tüm bu nedenlerle şüpheli hakkında gerekli kovuşturmanın yapılarak başta TCK 278 'suçu bildirmeme' suçu olmak üzere eylemlerine uyan suçlardan dolayı cezalandırılmasını saygılarımla arz ve talep ederim" denildi

Suç duyurusunda Davutoğlu'nun sözleri hatırlatıldı

Sipahi suç duyurusunda, Davutoğlu'nun 7 Haziran ile 1 Kasım arasında yaşananlara ilişkin yaptığı "Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz. Bizi bugün eleştirenler insan yüzüne çıkamazlar, açık söylüyorum. Neden mi? Gelin hafızanızı bir yoklayın. İleride Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman, eminim en kritik dönemlerden, birkaç aydan biri 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki dönem olacaktır. Başbakanlık görevini aldığım zaman - bunu izah etmek zorundayım, kampanya dolayısıyla bu soruları aldığım için- 6-8 Ekim olayları oldu. O olaylar esnasında çözüm süreci adı altında Türkiye'nin kamu düzeninin nasıl yerle bir edildiğini görme imkanı bulduk" açıklamasını hatırlattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel